Scriitorul Charles Webb, autorul romanului „Absolventul”, a murit la vârsta de 81 de ani

Excentricul scriitor Charles Webb, autorul romanului „Absolventul/ The Graduate”, care a inspirat filmul din 1967, a murit în Anglia, la vârsta de 81 de ani, scrie Deadline.

K.B., duminică 28 iunie 2020 , 16:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Webb a murit pe 16 iunie, în Eastbourne, din cauza unei boli a sângelui, a anunţat Jack Malvern, jurnalist şi prieten al autorului.

Romanul „The Graduate” a fost publicat în 1963 şi, patru ani mai târziu, a fost ecranizat de Mike Nichols, cu Dustin Hoffman în rol principal.

Citeste si: Dan Nicorescu și-a expus achizițiile de 6 milioane de euro în fața vilei de pe Șoseaua Nordului

Cartea şi filmul îl urmăresc pe Benjamin Braddock, un tânăr care începe o relaţie cu Dna. Robinson (jucată de Anne Bancroft), soţia partenerului de afaceri al tatălui lui.

Charles Webb a susţinut că povestea este bazată pe propriile experienţe trăite în Los Angeles, unde a crescut, dar că nu este autobiografică.

Ecranizarea a fost fidelă cărţii şi a câştigat un premiu Oscar. Webb a câştigat doar 20.000 de dolari din drepturile pentru ecranizare.

Citeste si: România sub ape! O nouă avertizare ANM: Ploile nu se mai opresc

El a mai scris „The Marriage of a Young Stockbroker” şi „New Cardiff”. Acesta din urmă a fost transpus în film în 2003, sub numele „Hope Springs”.

Charles Webb nu a fost interesat să facă avere, donând mare parte din veniturile şi proprietăţile sale.

Împreună cu partenera lui, Eve Rudd, cu care a avut doi copii, a trăit mulţi ani călătorind. Şi-au educat copiii acasă şi au administrat o tabără de nudişti în New Jersey. Eve Rudd şi-a schimbat mai târziu prenumele în Fred, în semn de solidaritate cu grupul de sprijin pentru bărbaţii cu respect de sine scăzut.

Citeste si: Pandemia face ravagii. Peste 10 milioane de contaminări cu noul coronavirus la nivel global

Cuplul a divorţat în semn de protest faţă de legile căsătoriei din Statele Unite, dar cei doi au rămas împreună. Rudd a murit anul trecut.

Charles Webb a publicat în 2007 o continuare a „The Graduate”, de data aceasta pentru bani, a spus el.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si