Pandemia face ravagii. Peste 10 milioane de contaminări cu noul coronavirus la nivel global

Peste 10 milioane de contaminări cu noul coronavirus, descoperit la finalul anului trecut în Wuhan (China), au fost înregistrate la nivel global, potrivit unei analize Reuters. Numărul deceselor provocate de boala Covid-19 a depăşit 498.000.

Author: K.B. duminică 28 iunie 2020 , 10:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pragul de 10 milioane a fost depăşit duminică, după ce în ultimele săptămâni mai multe state serios afectate au început să relaxeze măsurile impuse în luna martie.

Numărul este aproximativ dublu faţă de cel al cazurilor de gripă severă înregistrat anual, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Citeste si: Monica Anisie, mesaj de mulțumire după publicarea rezultatelor finale ale Evaluării Naţionale

În unele ţări a fost remarcată o revenire a infecţiilor, autorităţile reinstaurând parţial carantina, iar experţii spun că va fi un model repetitiv în următoarele luni şi în 2021.

America de Nord, America Latină şi Europa au înregistrat fiecare câte 25% din totalul cazurilor, în timp ce Asia şi Orientul Mijlociu au în jur de 11% respectiv 9%, potrivit  analizei Reuters, care foloseşte rapoarte guvernamentale.

Bilanţul deceselor asociate acestei boli a ajuns la 498.274,

în linii mari asemănător cu cel asociat gripei raportat anual.

Oficial, primul caz de infectare cu noul coronavirus a fost raportat pe 10 ianuarie 2020, în Wuhan (China).

Citeste si: Un cunoscut actor, candidat din partea PNL la Primăria comunei Beliş din judeţul Cluj

Pandemia a intrat într-o nouă fază. După ce Europa şi Statele Unite au înregistrat vârfuri ale contaminărilor, acum India şi Brazilia raportează împreună în jur de 10.000 de cazuri zilnic. În ultima săptămână, cele două ţări au înregistrat peste o treime dintre noile cazuri descoperite. 

Numărul total de cazuri continuă să crească cu o rată de 1-2% pe zi, în ultima săptămână, faţă de rate de peste 10%, în luna martie.

Citeste si: Familia Anemonei, tânăra din Alba care a decedat în urma infectării cu Covid-19, strigăt disperat: „DACĂ EA AVEA COVID DE CE I-AU DAT ALT DIAGNOSTIC”

China, Noua Zeelandă şi Australia au găsit noi focare în ultima lună, după ce, în mare parte, reuşiseră să stopeze transmiterea la nivel local.

În Beijing, unde sute de noi cazuri sunt legate de pieţele din oraş, capacitatea de testare a ajuns la 300.000 pe zi.

SUA, care a raportat cele mai multe cazuri (peste 2,5 milioane), a reuşit să încetinească răspândirea coronavirusului în luna mai, însă în ultimele săptămâni au apărut în zonele rurale şi alte locuri neafectate până acum.

În unele ţări, unde capacitatea de testare este limitată, numărul de cazuri reflectă o mică proprorţie de infecţii. Aproximativ jumătate dintre bolnavii raportaţi au fost vindecaţi.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si