Juriul a apreciat că Mircea Cărtărescu „este un scriitor multilateral de stil maximalist care se inserează deplin în tradiţia literaturii mondiale, interpelându-şi de la oniric şi până la existenţial cititorii şi criticii din întreaga lume”.

Citește și: Mircea Cărtărescu și-a făcut fericită soția cu 18 ani mai tânără: ”Cununia noastră de la Sângeorz, din vara asta, în variantă oficială și neoficială” FOTO

Scriitorul român a transmis şi un mesaj de mulţumire pe contul său de pe rețelele de socializare, unde a declarat "nici nu mi-a trecut prin cap vreodată că o să fiu în lista lor".

Mircea Cărtărescu a publicat peste 30 de volume, care au fost traduse în 23 de limbi

„Premiul FIL e cu adevărat unul dintre cele mai valoroase (în toate sensurile) premii literare care există. Mă aflam la Guadalajara când l-a primit, acum cinci ani, Emmanuel Carrere. Trebuie să fi fost vreo mie de oameni în sală, toate oficialităţile posibile. Nici nu mi-a trecut prin cap vreodată că o să fiu în lista lor de ”ganadores”, la un loc cu Nicanor Parra, Juan Goytisolo, Antonio Lobo Antunes, Claudio Magris, Enrique Vila-Matas, Emmanuel Carrere, Yves Bonnefoy sau compatriotul nostru Norman Manea, între mulţi alţii”, a fost mesajul transmis pe Facebook de Mircea Cărtărescu.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO| Răsvan Popescu- prima carte de poezii. O carte inedită intitulată „Pisici pe acoperiș”

Mircea Cărtărescu, poet, prozator, eseist, critic literar şi publicist, a publicat numeroase volume, începând cu 1980, care i-au fost traduse în peste 20 de limbi. În urmă cu puțin timp, scriitorul a publicat un nou roman, Theodoros. 

De asemenea, Mircea Cărtărescu este unul dintre cei mai premiați și traduși scriitori români ai perioadei post-comuniste, publicând peste 30 de volume, traduse în 23 de limbi.

Citește și: Mama lui Mircea Badea o ironizeaza crunt pe Cristina Tunegaru, profesoara de limba romana care si-a pierdut postul dupa ce a anuntat ca nu va mai preda din Eminescu si Creanga!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si