Scriitorul Mircea Cărtărescu a primit un premiu în valoare de 150.000 dolari pentru Literatură în Limbi Romanice

Mircea Cărtărescu, unul dintre cei mai cunoscuți autori români contemporani, a primit un premiu în valoare de 150.000 dolari pentru Literatură în Limbi Romanice în 2022 la Guadalajara.

Author: Alexandra Costea luni 28 noiembrie 2022 , 10:46

Scriitorul Mircea Cărtărescu a primit un premiu în valoare de 150.000 dolari pentru Literatură în Limbi Romanice

Scriitorul Mircea Cărtărescu a primit un premiu în valoare de 150.000 dolari pentru Literatură în Limbi Romanice

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Juriul a apreciat că Mircea Cărtărescu „este un scriitor multilateral de stil maximalist care se inserează deplin în tradiţia literaturii mondiale, interpelându-şi de la oniric şi până la existenţial cititorii şi criticii din întreaga lume”.

Citește și: Mircea Cărtărescu și-a făcut fericită soția cu 18 ani mai tânără: ”Cununia noastră de la Sângeorz, din vara asta, în variantă oficială și neoficială” FOTO

Scriitorul român a transmis şi un mesaj de mulţumire pe contul său de pe rețelele de socializare, unde a declarat "nici nu mi-a trecut prin cap vreodată că o să fiu în lista lor".

Mircea Cărtărescu a publicat peste 30 de volume, care au fost traduse în 23 de limbi

„Premiul FIL e cu adevărat unul dintre cele mai valoroase (în toate sensurile) premii literare care există. Mă aflam la Guadalajara când l-a primit, acum cinci ani, Emmanuel Carrere.

Trebuie să fi fost vreo mie de oameni în sală, toate oficialităţile posibile. Nici nu mi-a trecut prin cap vreodată că o să fiu în lista lor de ”ganadores”, la un loc cu Nicanor Parra, Juan Goytisolo, Antonio Lobo Antunes, Claudio Magris, Enrique Vila-Matas, Emmanuel Carrere, Yves Bonnefoy sau compatriotul nostru Norman Manea, între mulţi alţii”, a fost mesajul transmis pe Facebook de Mircea Cărtărescu.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO| Răsvan Popescu- prima carte de poezii. O carte inedită intitulată „Pisici pe acoperiș”

Mircea Cărtărescu, poet, prozator, eseist, critic literar şi publicist, a publicat numeroase volume, începând cu 1980, care i-au fost traduse în peste 20 de limbi. În urmă cu puțin timp, scriitorul a publicat un nou roman, Theodoros. 

De asemenea, Mircea Cărtărescu este unul dintre cei mai premiați și traduși scriitori români ai perioadei post-comuniste, publicând peste 30 de volume, traduse în 23 de limbi.

Citește și: Mama lui Mircea Badea o ironizeaza crunt pe Cristina Tunegaru, profesoara de limba romana care si-a pierdut postul dupa ce a anuntat ca nu va mai preda din Eminescu si Creanga!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si