VIDEO - Sculpturi virale în Craiova. Nimfele au devenit vedete pe internet

Mai multe creaturi mitologice s-au mutat din paginile cărților în parcul Nicolae Romanescu din Craiova. Este vorba despre patru nimfe de apă dulce care au și devenit vedete pe rețelele sociale. Părerile despre rolul lor decorativ sunt împărțite. Cei de la primărie nici nu și-au închipuit ce interes vor isca nimfele atunci când au aprobat montarea lor.

Author: Andreea Albu luni 04 aprilie 2022 , 18:33

Sculpturi virale în Craiova. Nimfele au devenit vedete pe internet

Sculpturi virale în Craiova. Nimfele au devenit vedete pe internet

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Petre este un tânăr nonconformist, fascinat de legenda nimfelor, dar și de frumusețea lor. Nu s-a mulțumit să admire făpturile din lemn de pe marginea apei. S-a implicat direct în problemă și le-a dat nume.

Craioveanul a cerut ajutorul comunității sale de pe TikTok, iar urmăritorii săi au votat, în direct, numele nimfelor de apă dulce.

Tradiția spune că nimfele posedă forțe vindecătoare

Tradiția spune că nimfele posedă forțe vindecătoare și, asemeni sirenelor, pot vrăji bărbații prin cântecul lor. Ființele feminine fantastice stăpâneau în trecut toate fântânile, cursurile de apă și izvoarele.

Citeste si: Dezvoltatorii imobiliari spun că multe șantiere sunt în pericol de a se închide din cauza scumpirilor materialelor de construcție

În 2022, frumusețea lor atrage mai ales obiectivul camerelor foto. Și atenția pe rețelele sociale!

Citeste si: Trei bărbați din Constanța au fost prinşi în flagrant după ce au înşelat un bătrân să le dea 60.000 euro. Care este metodă aplicată de infractori

Citeste si: „Tu erai invizibilă în această emisiune până ai intrat într-o cunoaștere cu Laurențiu”. Larisa pune tunurile pe Lorena! Aflați ce își vor spune concurentele mâine, 29 septembrie, în „Casa iubirii”, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citeste si: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

Meșterul care le-a creat este Gabi Rizea, un inginer silvic din Craiova care în urmă cu 7 ani și-a descoperit talentul pentru sculptura în lemn.

Cea mai grea parte a fost montarea sculpturilor

Gabi Rizea, sculptor în lemn:  „Eu le-am făcut pe toate nu neapărat adormite, ci visătoare.

Când ieși din apă și visezi și dai de aer și vrei să ocrotești natura. Strict la aceasta am muncit aproape o săptămână. Ele sunt tratate cu vopseluri ecologice, care nu influențează mediul.”

Citeste si: Care sunt țările „prietene” cu care Rusia va relua legăturile aeriene

Cea mai grea parte nu a fost însă sculptarea lor, ci montarea celor 4 opere pe cursul apei.

Citeste si: Distracție și voie bună în sala de clasă. Mai mulți elevi au prăjit mici pe băncile școlii

Gabi Rizea, sculptor în lemn: „O a treia nimfă o avem aici, dar o mare provocare a fost punerea ei pe poziții. Pentru că pârâiașul, fiind de peste 100 de ani, are o porțiune de mâl. Și s-a înfundat destul de mult în mâl. Am pus un țăruș în mâl. Era să și pic în apă, e destul de grea, e mai masivă”

Citeste si: „Ieri am avut un incident destul de neplăcut, dar nu sunt pregătită încă să vorbesc.” Ce i s-a întâmplat Ioanei Ginghină, la puțin timp după nuntă- kfetele.ro

Citeste si: Cauza morții actorul Michael Gambon, celebru pentru rolul Dumbledore din filmele Harry Potter- radioimpuls.ro

Citeste si: Un copil de 4 ani s-a înecat într-un bazin cu insecticid. Medicii au constatat decesul

Proiectul face parte din planul municipalității de a înfrumuseța parcul Nicolae Romanescu din Craiova. Dacă e o reușită sau nu, ei bine, discuția încă e deschisă pe rețelele sociale.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI