VIDEO | Prețul carburantului diferă în funcție de zonă! Anchetă de amploare deschisă de Consiliul Concurenței

Scumpirile de la pompă au ajuns și în atenția comisarilor de la Consiliul Concurenței. Ancheta vizează marii producători bănuiți că s-ar fi înțeles pentru stabilirea prețurilorPână la finalizarea cercetărilor, clar este că stațiile peco decid prețurile în funcție de orașe, cartiere și de zonele cele mai circulate. Așa se face că același tip de carburant poate fi mai scump sau mai ieftin cu un leu, la distanță de numai câțiva kilometri!

Webeditor: Andreea Gurban Author: M.A. luni 18 octombrie 2021 , 18:05

Scumpirile de la pompă au ajuns și în atenția comisarilor de la Consiliul Concurenței. Ancheta vizează marii producători bănuiți că s-ar fi înțeles pentru stabilirea prețurilor

Scumpirile de la pompă au ajuns și în atenția comisarilor de la Consiliul Concurenței. Ancheta vizează marii producători bănuiți că s-ar fi înțeles pentru stabilirea prețurilor

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Carburant mai ieftin sau mai scump, în funcție de zonă

„Din zi în zi se scumpesc! Nu e bine, eu merg cu mașina în fiecare zi, dar nu îmi place ce găsesc, în fiecare zi se schimbă prețul!”, a spus un șofer pentru Știrile Kanal D.

Șoferii n-au nevoie de statistici sau comunicate oficiale: simt scumpirile așa cum își dau seama și dacă mașina are vreo defecțiune.

„Diferă și de la câteva luni! Dădeam undeva de 250 de lei și acum dau 300-330 de lei. Am făcut chiar ieri plinul: 330 de lei!”

Plecăm din București și ne oprim pe Autostrada Soarelui. Aici prețul unui litru de benzină superioară este de 7 lei și 28 de bani.

Citeste si: Impozit auto 2022: Cât vom plăti la anul?

Diferențe mari între benzinăriile de pe autostradă și cele din orașe

Diferența față de București este uriașă: 98 de bani. Asta înseamnă 49 de lei pierduți la fiecare plin. Cei mai norocoși șoferi au fost cei care au trecut pe DN 2, în județul Suceava. Acolo s-a vândut astăzi benzina la cel mai mic preț: 5 lei și 89 de bani.

„- Se simte diferența la buzunar?
- Cum să nu? Păi cu 150 de lei făceam aproape 3 sferturi de rezevor, acum abia jumate!”

Revenim în capitală. În zona de sud, pe șoseaua Alexandriei, benzina premium costă 6 lei și 30 de bani. În nord, în Pipera, după un drum de 15 kilometri, pretul crește cu 93 de bani. Asta înseamnă că la un plin, șoferii mai scot din portofele încă 46 de lei din cauza diferenței.

Citeste si: Patronul unui lanţ de benzinării din România, mort în accident

„Ne găsim într-o perioadă de psihoză a creșterii prețurilor!(...) De câte ori a trebuit să scadă prețurile, am auzit comentarii că trebuie să cerem voie Comisiei Europene, dar n-am auzit asta și când cresc prețurile!”, a spus Ion Purica, analist energie, pentru Știrile Kanal D. 

Citeste si: Prețurile la benzină și motorină au crescut. Cât a ajuns să coste un litru de carburant

O primă propunere de plafonare a tarifelor la pompă face referire la nivelul de anul trecut: puțin peste 4 lei!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si