În data de 1 Mai românii obișnuiesc să își petreacă timpul în aer liber. Mulți dintre aceștia pleacă la mare, iar petrecerile de pe litoral au devenit deja o tradiție.

Citeste si: VIDEO- Cu burta plină, dar cu gaură-n buget, cam așa se resimt românii după sărbători

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a explicat cum se va circula pe drumul spre litoral în minivacanţa de 1 Mai.

"A mai rămas un singur punct nevralgic, podul peste Brațul Borcea, unde lucrările vor continua inclusiv în perioada 1 și 2 mai.

Trebuie să continuăm lucrările acolo în această perioadă pentru a putea da în folosință podul, fără restricții înainte de începerea sezonului estival.

Din păcate acest pod a fost mult mai deteriorat decât a arătat expertiza inițială. 

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în România, din SUA!- wowbiz.ro

Această situație a făcut ca lucrările să fie mai mari și de mai lungă durată.
Trebuie să vă spun că se lucrează la Podul peste Brațul Borcea încă de anul trecut, din luna octombrie.

O scurtă perioadă lucrările au fost stopate, pe perioada rece, dar din februarie, anul acesta au fost reluate.

Citeste si: VIDEO| Celebrul mic, nelipsit de pe mesele românilor de 1 mai, ar putea deveni anul acesta un lux. Prețurile au explodat la carmangerii, dar și in restaurante

Se lucrează în mai multe schimburi, inclusiv sâmbătă și duminică. Problema acestui pod este de fapt execuția de la momentul inițial, în 1985.
Pentru a grăbi deschiderea circulației pe pod, constructorii de la acea vreme nu au așternut hidroizolația între placa podului și covorul asfaltic.

Apa s-a infiltrat constant și a distrus o mare parte din suprastructura podului (placa de beton).
Pentru a nu se repeta greșeala de atunci, am decis să respectăm toate procedurile tehnice, chiar dacă asta înseamnă ceva mai mult timp.

Practic de 1 și 2 mai anul acesta se va circula pe o singură cale a podului, în ambele sensuri. Dar mulți ani de acum înainte nu vor mai fi probleme cu structura acestui pod", a declarat astăzi Sorin Grindeanu pentru jurnaliștii de la  Digi 24.  

Podul de la Cernavodă a fost redeschis complet traficului

Pe de altă parte cel de-al doilea pod peste Dunăre, cel de la Cernavodă, a fost redeschis complet traficului.

"Podul de la Cernavodă a fost redeschis complet traficului cu o zi mai devreme, conform calendarului asumat, respectiv 21.04.2022, și cu asigurarea unui nivel ridicat de calitate a lucrărilor efectuate, pentru a nu afecta începerea sezonului estival.  

Citeste si: Cum a început povestea de dragoste dintre Maria Cârneci și soțul său, Romulus Petrescu: „Cam așa a început povestea noastră. Nu frumoasă, cea mai frumoasă.”- kfetele.ro

Citeste si: Momente memorabile pe Arena Națională. Membrii trupei Coldplay, gest inedit pentru Babasha, în a doua seară de concert- VIDEO- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO- Ultimele pregătiri pentru vacanța de 1 Mai în Vama Veche. Sunt așteptați 10.000 de turiști

Astfel, prima etapă din acest an a lucrărilor de reabilitare la Podul de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2 (între km 155+415- km 161+479), programată în intervalul 15.02.2022

– 21.04.2022, a fost realizată. 

Amintim că termenul de finalizare al contractului de execuție este data de 12.02.2023", este mesajul transmis de CNADNR pe pagina de socializare a instituției. 

Citeste si: VIDEO| Angajații duc dorul măririlor salariale, asta după ce inflația care a ajuns la două cifre le-a golit buzunarele


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si