Se înființează Poliția specială pentru școli. Anunțul MAI de ultim moment

MAI a anunțat că o poliție specială pentru școli va funcționa din prima zi a anului școlar, cu scopul clar de a proteja elevii și profesorii.

Author: R.I. marți 01 septembrie 2020 , 21:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministerul Afacerilor Interne a decis să inființeze o structură nouă în cadrul Poliției Române care se va ocupa exclusiv de prevenirea și combaterea delicvenței juvenile în școli, potrivit Digi24.

Delicvența în școli este o problemă reală în multe localități din România, astfel că ministrul Vela a decis să protejeze profesorii și elevii.

Citeste si: Fosta mare gimnastă Sandra Izbașa a ajuns la tribunal după ce a fost hărțuită! Vezi ce necazuri are campioana EXCLUSIV

„Țînând cont de preocuparea permanentă a conducerii MAI pentru îndeplinirea obiectivelor în ceea ce privește siguranța elevilor și a cadrelor didactice, ministrul Vela a luat decizia înființării unei structuri distincte în cadrul Poliției Române care va consolida parteneriatul MAI – școală – autorități locale în vederea dezvoltării unui proces educațional anti-infracțional și anti-victimă", a declarat secretarul de stat în cadrul MAI Bogdan Despescu.

Noua structură din MAI- “Poliția, siguranță școlară”  

În acest fel, va exista o prezență mult mai mare și mai activă a polițiștilor în mediul școlar, respectiv în procesul educațional. Ei vor identifica mediile favorabile comiterii de infracțiuni și vor stabili legături permanente cu reprezentanții unităților de învățământ, cu reprezentanții ONG-urilor precum și ai autorităților locale.

Citeste si: Raed Arafat nu consideră că a greșit la Colectiv. Cum se apără secretarul de stat al MAI în fața acuzațiilor primite: „Dacă noi nu voiam să îi ducem, rămâneau acasă''- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Citeste si: Ce salariu și ce privilegii are Renate Weber ca Avocat al Poporului

Citeste si: VIDEO- Fiu de preot, acuzat de trafic de droguri

Structura nouă formată, “Poliția, siguranță școlară” va acorda o mai mare importanță activităților și măsurilor preventive, concentrându-se pe identificarea factorilor generatori și eliminarea din timp a potențialelor riscuri, în principal, pentru prevenirea consumului de droguri, traficului de persoane și violenței juvenile.

Citeste si: Celebra solistă Silvia Dumitrescu era la Vama Veche când a aflat tragica veste: ”Suflet frumos și bun, acum ai plecat la îngeri și ai scăpat de durere”

Structura va funcționa odată cu începerea anului școlar atât la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române cât și la nivelul Inspectoratelor Județene de Poliție, respectiv la nivelul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si