Sebastian Bodu face praf „taxa pe lăcomie” a Guvernului PSD: „Ion Iliescu însuşi este perplex, Adrian Năstase era o lumină pe lângă ăştia”

Într-un mesaj virulent, Sebastian Bodu face praf „taxa pe lăcomie” a Guvernului PSD.

Matei Vaihan, joi 20 decembrie 2018 , 21:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

E clar că Sebastian Bodu face praf „taxa pe lăcomie” a Guvernului PSD. Fostul şef al Fiscului a reacţionat vehemnt după ce a aflat că Guvernul propune ca, de la 1 ianuarie 2019, să se aplice instituţiilor financiar-bancare o taxă denumită ''taxa pe lăcomie", în cazul în care ratele ROBOR la 3 şi 6 luni depăşesc o anumită valoare, impactul acestei măsuri putând ajunge la trei miliarde de lei. Măsura a fost anunţată marţi de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

“Proiectul de OUG expus de Orlando Teodorovici este ceva înfiorător. Ceva inimaginabil într-o economie de piaţă. Ion Iliescu însuşi este, cel mai probabil, perplex. De Adrian Năstase nu mai vorbesc, că era o lumină pe lângă ăştia. Mâine dimineaţă voi posta un text care ar trebui să le dea fiori acestor nemernici ce vor să ne arunce in cea mai gravă criză economică de după 2009. Dacă nu chiar mai rău.” , a postat Bodu.

Sebastian Bodu face praf „taxa pe lăcomie” a Guvernului PSD:" Un astfel de act normativ ne aruncă afară din Europa"

“Proiectul guvernului de Ordonanţă de urgenţă privind măsurile fiscal-bugetare este de un comunism feroce. Inclusiv explicaţiile aduse de ministrul finanţelor, Orlando Teodorovici, par desprinse din manifestele partidului muncitoresc de la sfârşitul anilor ‘40 ce înfierau chiaburii.

Un astfel de act normativ ne aruncă afară din Europa. Nici măcar Rusia nu ar fi in stare sa conceapă astăzi o asemenea enormitate. Numai într-o singură zi, după anunţ, bursa a pierdut 3 miliarde de euro, pierdere care este in mare parte a amărâţilor pe umărul cărora guvernanţii se fac că plâng: mici investitori, cotizanţi la Pilonul II, mici oameni de afaceri. Ştirea a făcut înconjurul lumii. A făcut din Orlando, Vâlcov şi Dragnea vedete internaţionale.
Un fel de Petru Groza, Ana Pauker şi Vasile Luca ai secolului XXI. Este adevărat că băncile au profitat de lipsa de informaţii şi de putere de negociere a consumatorilor, impunându-le ani de zile clauze contractuale abuzive. Dar de aici şi până la a le suprataxa cu sume ce depăşesc profiturile lor e prea mult. E o nebunie. Pur şi simplu puneţi lacătul pe uşa lor. Nu mai vorbesc de ipocrizia de a le acuza că se îmbogăţesc pe seama statului, cumpărând certificate de trezorerie în loc să crediteze consumatorii şi mediul de afaceri, aşa cum
cereţi”
, a mai scris fostul şef al Fiscului.

Sebastian Bodu face praf „taxa pe lăcomie” a Guvernului PSD: "F ără această finanţare, nu aţi avea bani de salarii şi pensii"

Cu argumente, Sebastian Bodu face praf „taxa pe lăcomie” a Guvernului PSD. „Păi dacă nu vreţi ca bancile să vi le cumpere, de ce le oferiţi spre vânzare? Uitaţi să spuneti, domnilor guvernanţi, că emisiunea certificatelor face parte din finanţarea deficitului bugetar, pe care l-aţi scos deja din limitele admise de

Uniunea Europeană. Uitaţi să spuneti că, fără această finanţare, nu aţi avea bani de salarii şi pensii. Uitaţi să spuneţi că populaţia nu se înghesuie să cumpere aceste certificate, iar pe cei care ar fi făcut-o tocmai i-aţi lăsat mai săraci, după căderea de ieri a bursei. Dacă băncile pe care le înfieraţi cu mânie proletară- culmea, pentru că vă finanţează- ar avea o minimă demnitate, măcar acum, când le-aţi pus in genunchi, v-ar boicota certificatele. Ar refuza să vă mai finanţeze. V-ar falimenta toată guvernarea voastră marxist-populistă. V-ar face să nu mai ieşiţi pe stradă de frica multora dintre votanţii voştri, ale căror salarii şi pensii nu le veţi mai putea plăti pentru că Trezoreria ar fi goală. Dar probabil că băncile vor fi la fel de laşe ca şi până acum. Vor încasa şi lovitura asta, chit că pe multe le va îngropa. Că aşa e în România: capul plecat sabia (guvernamentală) nu îl taie. Şi, dacă îl taie, ghinion.”, a încheiat Sebastian Bodu.


 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Survivor Romania 2021. ELIMINARE cu scandal la Survivor Romania 2021. Cine a parasit... Survivor Romania 2021. ELIMINARE cu scandal la Survivor Romania 2021. Cine a parasit competitia dintre Elena Marin, Mellina, Jador si Sorin Puscasu
spotmedia.ro
Ce e în spatele manipulărilor de la Foișor și cum au ajuns premierul și ministrul... Ce e în spatele manipulărilor de la Foișor și cum au ajuns premierul și ministrul Sănătății să se saboteze reciproc. Tu cu cine ții?
spotmedia.ro
Platforma de vaccinare nu arată încă timpul de așteptare, deși autoritățile promiteau... Platforma de vaccinare nu arată încă timpul de așteptare, deși autoritățile promiteau că acest lucru se va face din 10 aprilie. Valeriu Gheorghiţă dă explicații
b1.ro
Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă
infoactual.ro
Se întâmplă din MAI, 2021! Previziuni Carmen Harra: Se va vedea CLAR! Se întâmplă din MAI, 2021! Previziuni Carmen Harra: Se va vedea CLAR!
infoactual.ro
Horoscop 10 aprilie 2021. O zodie primește o lovitură dură: văd totul într-o lumină... Horoscop 10 aprilie 2021. O zodie primește o lovitură dură: văd totul într-o lumină negativă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si