Seceta raționalizează apa în mai muște județe. După Botoșani și Iași, seceta din vestul țării îi face pe distribuitori să dea apă cu porția locuitorilor.
Furnizarea va fi întreruptă în intervalul orar 09:00- 12:00 şi 18:00- 21:00 "pentru refacerea rezervei de apă, în condiţii de secetă accentuată".

Citeste si: În mai multe comune ieșene apa potabilă va fi furnizată cu program

"Compania de Apă Arad reaminteşte utilizatorilor că, în special în perioadele secetoase, apa trebuie folosită cu responsabilitate, strict pentru consum propriu şi în scop menajer. Folosirea apei în alte scopuri duce la o creştere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă iar acest lucru poate determina dificultăţi în asigurarea unui nivel de apă care să permită funcţionarea capacităţilor de pompare în regim normal", a transmis compania.

În mai multe comune ieșene apa va fi dată cu program

Apa potabilă este furnizată în mai multe comune ieșene după program, dimineața și seara.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Motivul pentru care s-a ajuns la această metodă este că  rezervoarele de înmagazinare se epuizează.
Potrivit ApaVital, vor fi afectaţi locuitorii din comunele Focuri, Belceşti, Româneşti, Coarnele Caprei, Gropniţa, Todireşti şi Lespezi. În aceste localităţi, apa potabilă va fi furnizată după program, câteva ore dimineaţa şi alte câteva ore seara.

Citeste si:  VIDEO- Furnizorul de apă din județul Botoșani anunță că nu mai poate asigura cantitatea necesară cerută de populație

„Facem un apel la spiritul civic al cetăţenilor din comuna Miroslava şi recomandăm evitarea udatului excesiv al grădinilor şi culturilor agricole şi utilizarea apei potabile numai pentru igiena personală şi în scop menajer. Ţinem permanent legătura cu operatorul regional de apă şi canalizare pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru toţi cetăţenii comunei”,  susţin reprezentanţii Primăriei Miroslava, într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei.

Situație asemănătoare în Botoșani. Furnizorul de apă anunță că nu mai poate oferi cantitatea necesară cerută de locuitori

Furnizorul de apă din Botoșani este în imposibilitatea de a asigura volumul de apă suplimentar.

Pe fondul lipsei precipitațiilor și al temperaturilor ridicate, societatea comercială pentru furnizarea apei nu mai poate asigura cantitatea necesară de apă.

Citeste si:   Meteorologii au prelungit codul portocaliu: Vijelii puternice și grindină în toată țara


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si