Căldura lovește România! Temperaturi extreme de peste 38 de grade

Temperaturi extreme se abat peste România. Va fi vorba, în anumite locuri din țară, de temperaturi de peste 38 de grade. Cât va dura acest val de caniculă sufocantă și cât de periculos este el pentru țara noastră.

Author: Alexandra Costea luni 27 iunie 2022 , 21:40

Căldura lovește România! Temperaturi extreme de peste 38 de grade

Căldura lovește România! Temperaturi extreme de peste 38 de grade

[Sursa foto: istock.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Meteorologii au anunțat un val de caniculă extrem de periculos care se abate aspra țării noastre. Va fi vorba, în anumite locuri din România, de temperaturi de peste 38 de grade.

Citeste si: Incendii de vegetație din cauza caniculei

Aceste temperaturi extreme vor fi resimțite și mai puternic de organismul uman și trebuie să ne luăm măsuri de precauție.

Elena Mateescu, directorul general ANM, a spus cât va dura acest val de caniculă și cât de periculos este el pentru România.

Cât va dura acest val de caniculă sufocantă și cât de periculos este el pentru țara noastră

”Mâine, 35-36 de grade în Câmpia de Vest. Același ecart al valorilor de temperaturi până la 36 de grade, tot în partea de vest a țării, miercuri, după care de joi și sfârșitul de săptămână va putea fi caracterizat e valori de temperaturi în creștere până la 37 de grade inclusiv în partea de vest și sud a țării, inclusiv în Capitală, 35-36 de grade.

În aceste condiții, disconfortul termic va fi unul deosebit de accentuat. Vor mai fi izolat posibile precipitații slabe în prima parte a săptămânii, în special în zona de munte și local în partea de sud și sud-est a țării.

Citeste si: ANPC a descoperit 444 de kilograme de pește și fructe de mare congelate, depozitate incorect

Așadar, o vreme caniculară pentru sfârșitul primei luni din această vară, dar și începutul lunii lui cuptor.

Cel puțin până în jurul datei de 10 iulie ne așteptăm ca, într-adevăr, masa de aer tropical să persiste în zona țării noastre și să fie caracterizată de valori de temperaturi de până la 37-38 de grade și temperaturi resimțite mult peste 38 de grade”, a spus Elena Mateescu, directorul general al ANM, pentru jurnaliștii de la Antena 3.

Citeste si: Un fost deținut din Botoșani s-a răzbunat pe victima care l-a trimis în spatele gratiilor. Individul tocmai ispășise o pedeapsă de 9 ani


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si