VIDEO - Salariile bugetarilor vor crește cu 10% de la 1 ianuarie 2023

Salariile bugetarilor vor crește cu 10% de la 1 ianuarie. Ministerul de Finanţe a publicat un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede majorarea cu 10% a drepturile salariale ale personalului din sectorul bugetar, începând cu 1 ianuarie 2023, comparativ cu nivelul lunii decembrie 2022. Indemnizațiile pentru demnitari în schimb vor fi menţinute la nivelul de la finalul acestui an.

Author: Andreea Albu marți 29 noiembrie 2022 , 18:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Bugetarii au primit o veste importanta astazi, salariile lor vor creste de la 1 ianuarie cu 10%. Drepturile

salariale ale personalului din sectorul bugetar se majorează cu 10% faţă de nivelul din decembrie 2022, dar fără a depăşi grila.

Demnitarii nu vor primi indemnizații mai mari

Vorbim despre profesori, medici, politiști, care vor primi mai mulți bani de la anul.

Inițial, în spațiul public s-a vehiculat faptul că vor crește salariile demnitarilor împreună cu cele ale bugetarilor. Dupa ședinta de guvern, purtatorul de cuvânt a ieșit însă cu explicații și a spus că nici vorbă de așa ceva.

Citește și: Bărbat înjunghiat în parcarea unui restaurant din Suceava. Agresorul a încercat să se angajeze în trecut la restaurant, dar fusese refuzat

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

„Demnitarii sunt cei care trebuie să ofere un exemplu de cumpătare. Salariile demnitarilor rămân la nivelul anului acesta”, a spus Cărbunaru.

Ce mai prevede Proiectul de OUG

În Proiectul ordonanței de urgență se precizează că pentru personalul nou încadrat, pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/autoritate publică pe funcţii de acelaşi fel, inclusiv pentru personalul promovat în funcţii sau în grade/trepte profesionale, pentru care nu există funcţie similară în plată, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie/indemnizaţiilor de încadrare lunară se stabileşte la nivelul reglementat pentru anul 2022 în anexele la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare la care se aplică, după caz, prevederile art. 10 privind gradaţia corespunzătoare vechimii în muncă.

Citește și: Cât a cheltuit Rusia în primele 9 luni de război in Ucraina. Suma depășește PIB-ul SUA

Totodată, în anul 2023, de la 1 ianuarie, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, din salariul brut lunar, se menţine cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2022, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.

Citește și: Salariu minim 2023: Decizia de ultimă oră anunțată de Guvern

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si