Secretul din țara în care nimeni nu a murit de coronavirus

Insulele Faroe, un mic arhipelag aflat în nordul Oceanului Atlantic, a reușit să gestioneze foarte bine criza. În teritoriul în care trăiesc circa 52 de mii de oameni, s-au efectuat deja 6.270 de teste, ceea ce înseamnă că mai bine de 10% din populație a fost controlată.

R.B., joi 23 aprilie 2020 , 12:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Până acum, niciun cetățean din Faroe nu a decedat din cauza noului coronavirus. Au fost depistate 185 de cazuri, iar 178 dintre pacienți și-au revenit deja. 

Potrivit Euractiv, o singură persoană a avut nevoie de spitalizare. Aceeași sursă subliniază că autoritățile de la Torshavn au capacitatea de a efectua 600 de teste pe zi, pe care le prelucrează în mai puțin de opt ore.

Citeste si: Ce se va întâmpla cu nunțile programate anul acesta? Anunțul oficial

Insulele Faroe a fost atât de pregătită în fața pericolului COVID-19 pentru că a fost afectată, în urmă cu 20 de ani, de o epidemie. La începutul anilor 2000, industria peștelui din Faroe - care însumează 90% dintre exporturile arhipelagului - a fost lovită de o boală virală care cauza anemie în somon (ISAV).

Atunci, oficialii locali au investit în echipamente de testare și laboratoare moderne care să asigure sănătatea locuitorilor.

Sursa: digisport.ro

Citeste si: Ce se intampla cu nuntile dupa data de 15 mai: anuntul facut de Marcel Vela

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si