Sectoarele 2 și 3 din București, din nou fără căldură

Locuitorii Sectoarelor 2 și 3 din Capitală au rămas, din nou, fără apă caldă și căldură, după ce, la finalul lunii noiembrie, au stat mai bine de 10 zile cu caloriferele reci.

R.B., sâmbătă 07 decembrie 2019 , 10:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Potrivit unui comunicat al Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti, furnizarea agentului termic a fost oprită în mai multe zone din Sectoarele 2 și 3, pentru remedierea unor avarii apărute în rețeaua de termoficare.

  În noaptea de joi spre vineri, o conductă de apă s-a spart pe bulevardul Ferdinand. În imaginile trimise de telespectatori se vede cum băltește apa pe stradă. Un incident similar, tot pe bulevardul Ferdinand, a avut loc în urmă cu 3 luni, scrie digi24.ro.

  VEZI AICI LISTA BLOCURILOR FĂRĂ CĂLDURĂ

  Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) anunţă că Termoenergetica este, de la 1 decembrie, noul operator de termie din Capitală, după ce primarul general, Gabriela Firea, a semnat contractul de delegare a gestiunii directe a serviciului de termoficare.

  Citeste si: VIDEO | Vine înghețul peste RADET. Conducerea regiei nu are soluții pentru bucureșteni

  Primarul general, Gabriela Firea, a semnat contractul de delegare a gestiunii directe a serviciului de termoficare, se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de PMB.

  Contractul intră in vigoare în 1 decembrie şi a fost încheiat între Primăria Municipiul Bucuresti - prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică Bucureşti-Ilfov - şi Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti S.A., condusă de Alexandru Burghiu.

  "Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti este, de la 1 decembrie, noul operator de termie al Capitalei. Compania a preluat, în integralitate, activitatea RADET şi angajaţii fostei regii, pentru a asigura continuitatea furnizării agentului termic în Bucureşti. Compania va continua şi va dezvolta investiţiile începute de fosta regie pentru modernizarea sistemului de termoficare, necesare pentru reducerea avariilor în reţea. Am început un amplu proces de modernizare şi înlocuire a conductelor cu vechime de peste 50 de ani, care ar fi trebuit schimbate încă de acum 20-30 de ani. În acest an au fost contractate lucrări de intervenţie în primă urgenţă la reţea pentru 52 de şantiere în Capitală şi au fost finalizate primele lucrări. O parte dintre intervenţii continuă şi pe timp de iarnă, altele fiind programate pentru primăvara anului viitor, pentru a nu opri livrarea agentului termic decât pe timp de avarie", afirmă Gabriela Firea, citată în comunicat.

  Citeste si: VIDEO | Spitalul ca un munte de gunoi. Un reportal marca Știrile Kanal D

  Primarul general adaugă că are "încredere în profesionalismul dedicarea tuturor angajaţilor Companiei" şi că împreună au conceput planul pe baza căruia au reuşit "restartarea investiţiilor şi reducerea cu 81% a pierderilor financiare ale RADET, în ultimii trei ani".

  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si