Klaus Iohannis - ședință de ultima oră cu Sorin Cîmpeanu. Care este subiectul discuției

Președintele Klaus Iohannis și ministrul Educației Sorin Cîmpeanu s-au întâlnit pentru a discuta despre reluarea cursurilor după vacanța de Paște a elevilor din România.

Author: Georgiana Balaban joi 08 aprilie 2021 , 12:47

ședință klaus iohannis și sorin cîmpeanu 8 aprilie
Președintele Klaus Iohannis.[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE: Se întorc sau nu elevii la şcoală după data de 4 mai?

„În ceea ce privește reluarea cursurilor după actuala vacanță, se vor aplica aceleași scenarii pe baza cărora s-a desfășurat activitatea didactică în acest semestru.

Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, dar acest lucru depinde direct de evoluția epidemiologică”, precizează Administrația Prezidențială, într-un comunicat de presă.

În cadrul discuției dintre cei doi, președintele Klaus Iohannis „a apreciat acțiunile Ministerului Educației referitoare la campania de vaccinare pentru comunitățile școlare și universitare și a evidențiat, totodată, necesitatea intensificării procesului de vaccinare.”

„Imunizarea într-un număr cât mai mare a personalului din sistemul de învățământ va permite desfășurarea în siguranță a cursurilor, atât cadrele didactice, cât și elevii fiind, astfel, protejați împotriva infectării cu SARS-CoV-2”, se mai arată în comunicatul de presă.

Preşedintele Klaus Iohannis  l-a convocat, joi, la o şedinţă pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Cei doi vor discuta despre vacanța de Paște a elevilor, dar și despre examenele naționale.

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Se constată o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu Covid-19, atât în rândul elevilor, cât şi al personalului”

Conform Administrației Prezidențiale o nouă ședință va avea loc la ora 14:00. Oficialii vor discuta în contextul în care elevii sunt în vacanţă, iar pentru majoritatea dintre ei aceasta va continua până în 4 mai. Școlarii din clasele terminale vor avea parte de cursuri online, de săptămâna viitoare, deoarece urmează examenele naționale.

Ce se va întâmpla cu elevii din România

Încă de când s-a discutat despre prelungirea vacanței de primăvară, autorităţile au discutat şi despre posibilitatea revenirii elevilor fizic în bănci pentru finalul anului şolar.

Citeste si: Ministrul Educației, precizări despre noul an școlar 2021-2022

ședință klaus iohannis și sorin cîmpeanu 8 aprilie
Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Ce elevi vor putea susține cu prezenţă fizică, simulările examenelor naţionale? Anunțul autorităților

Citeste si: Anunț important pentru elevi! Se prelungește anul școlar?! Sorin Cîmpeanu a făcut dezvăluiri neașteptate

Lucru care depinde în totalitate de evoluția pandemiei Sars-Cov-2, de luarea măsurilor și de testarea masivă a oamenilor. Până în prezent, foarte puţine dintre testele rapide achiziţionate cu intenţia de a fi folosite în şcoli s-au utilizat. Sorin Cîmpeanu a adăugat că părinții le consideră invazive. Ministerul Sănătăţii a declarat, apoi, că alte tipuri de teste rapide nu sunt suficient de concludente.

Citeste si: Ministrul Educației și premierul României susțin testarea în masă a elevilor, după revenirea acestora din vacanță. Voiculescu este de altă părere


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si