Șefa DSP Giurgiu confirmată cu COVID-19, la o zi după ce l-a băgat în carantină forțată pe Președintele Consiliului Județean

Șefa DSP a fost confirmată cu COVID-19, la o zi după ce l-a băgat în carantină forțată pe Președintele Consiliului Județean. Femeia a avut întâlnire în aceeași zi cu Prefectul și Subprefectul orașului.

Georgiana Balaban, miercuri 29 iulie 2020 , 18:46

șefa dsp giurgiu are covid 19
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Șefa DSP Giurgiu confirmată cu COVID-19, la o zi după ce l-a băgat în carantină forțată pe Președintele Consiliului Județean. Un politician din Giurgiu a fost băgat cu forța în carantină. Președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, se afla în carantină, deși nu a semnat nici o decizie ca a luat la cunoștiință acest lucru.

Șefa DSP Giurgiu confirmată cu COVID-19, la o zi după ce l-a băgat în carantină forțată pe Președintele Consiliului Județean

„Ciuma galbenă a ridicat abuzul pe cele mai înalte culmi”. Marian Mina susține că este primul om aflat în carantină care află acest lucru dintr-un comunicat de presă. „Vă facem cunoscut faptul că, pentru un contact direct (din familie sau colectivitate al unui caz confirmat) este dispusă de către DSP județeană (în urma anchetei epidemiologice), prin decizie, măsura carantinării la domiciliu pentru 14 zile – conform Ordinului MS nr.1309/21.07.2020. În cazul în care contactul apropiat al cazului confirmat (aflat în carantină la domiciliu) devine simptomatic și nu necesită internare, va putea fi testat conform recomandărilor de prioritizare a testării pentru COVID-19 (INSP), gratuit prin recoltarea la domiciliu a probei de către personal al ambulanței sau DSP. Dacă devine simptomatic și necesită internare va fi testat COVID la spitalul la care este transportat de SAJ sau SMURD.
Dacă aflat în carantină la domiciliu în baza deciziei DSP județeană nu poți părăsi locația de carantină pentru a merge la laborator pentru recoltare probe test COVID.

șefa dsp giurgiu are covid 19

Deasemeni, în cazul în care o persoană a obținut un rezultat negativ pe perioada carantinării la domiciliu nu i se poate suspenda măsura dispusă – conform art.7 pct.3. din Legea 136/2020.
Orice laborator are obligația (conform Metodologiei INSP de supraveghere a COVID-19 din 23.07.2020) să raporteze buletinele de analiză cu rezultate validate și la DSP de apartenență a cazului.
In urma ieșirii publice pe postul de televiziune RTV, din seara zilei de 27.07.2020 (emisiune moderată de domnul Ciutacu Victor), a domnului Mina Marian, prin care isi exprima nemulțumirea de a fi carantinat la adresa declarată, vă comunicăm următoarele:

Citeste si: VIDEO - Dezvăluire incredibilă în cazul copilului de 8 ani ucis de tatăl său și abandonat în mașină

Citeste si: Italia prelungeşte starea de urgenţă

Citeste si: Jumătate dintre pacienţii cu covid-19 asistaţi respirator au murit în Germania

-domnul Marian Mina a fost contact direct (apropiat) cu caz pozitiv COVID 19 , conform definiției de caz, cu domnul Covaci Radu, testat pozitiv in data de 23.07.2020;
-din ancheta epidemiologica a domnului Covaci Radu, reiese ca domnul Mina Marian, a intrat in contact apropiat ultima oara cu domnul Covaci Radu, pe data de 20.07.2020;
-conform Legii nr. 136, art. 7, lit.b, carantina persoanelor se instituie ,,persoanelor care au intrat in contact direct cu cel putin o persoana confirmata cu o boala infectocontagioasa’’, pe o perioada de 14 zile, de la data ultimului contact cu cazul confirmat, conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID 19).” se arată în comunicatul de presă transmis de autorități.

Șefa DSP Giurgiu are COVID-19

La o zi după ce l-a băgat în carantină pe Președintele CJ Giurgiu Marian Mina, șefa DSP Micu Claudia a fost confirmată pozitiv cu COVID-19. Marian Mina a declarat că va da în judecată autoritățile pentru carantinarea abuzivă la care a fost suspus, deși i-au ieșit trei teste covid-19 negative.

șefa dsp giurgiu are covid 19

șefa dsp giurgiu are covid 19

Citeste si: Strigătul de disperare al unei bătrâne din Vaslui care locuiește într-un grajd. Abandonată de cei șapte copii, bătrâna plânge fără încetare: „E goală inima mea, e goală!”

„A fost primit răspunsul de la DSP Giurgiu referitor la carantinarea abuziva a președintelui CJ Giurgiu Marian Mina!
Deci nu exista nici o decizie prin care acesta sa fie dispus în carantină. Doar un telefon!
Și un noian de articole de lege pe care nici semnatarul adresei nu le cunoaște.
P. S. Informatie pe surse. Ca urmarea a felului în care a acționat DSP în acest abuz azi la Ministerul Sănătății a fost luată în discuție destituirea directorului adjunct al DSP Giurgiu Gelu Ciobanu.
Se dovedește în acest fel ca practic carantina a fost un abuz comandat politic pentru a putea ca primarii de la PSD sa se întâlnească aseară la Guvern cu Lucovid Orban care le-a dat mult nimic.
Trăim în România și asta ne ocupa tot timpul!” a scris Mihai Grigore, Președintele Partidei Romilor Giurgiu.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si