Şeful DIICOT, după ce Iohannis i-a cerut demisia: Demisia şefului DIICOT, dacă aceasta se va produce, va fi rezultatul unui amplu proces cognitiv şi nu doar expresia unei simple porniri instinctuale

Şeful DIICOT Felix Bănilă transmite, după ce preşdintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia, că va culege opiniile colegilor săii, ale şefului ierarhic şi ale celor implicaţi în actul numirii procurorului şef al DIICOT, după care va aduce la cunoştinţă publică rezultatul deciziei luate, spunând că demisia şefului DIICOT va fi rezultatul unui ”amplu proces cognitiv”, nu doar ”expresia unei simple porniri instinctuale”.

K.B., marți 01 octombrie 2019 , 09:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Urmare a solicitării Preşedintelui României din seara zilei de 30.09.2019, procurorul şef DIICOT aduce la cunostinta publica următoarele: Demisia este un act unilateral de voinţa, dar sunt împrejurări in care aceasta ar putea reprezenta expresia unui om laş şi poate chiar lipsit de responsabilitate. Vă asigur că în cazul meu, nu se va întâmpla aşa. Fiind solicitată de Preşedintele în funcţie al României, desigur că ea trebuie tratată cu maximă seriozitate, ceea ce voi şi face, în mod neîntârziat. Aşa că, voi culege opiniile colegilor mei, ale şefului ierarhic şi al celor implicaţi în actul numirii procurorului şef al DIICOT, după care voi aduce la cunoştinţă publică rezultatul deciziei luate”, anunţă Bănilă.

El spune că instituţiile sunt formate din oameni, însă demisia şefului DIICOT, mai ales în astfel de împrejurări, poate avea consecinţe deosebite, până la instabilitate, iar el nu pot concepe că aşa ceva ar fi de dorit, intr-o ţară membră a UE şi a NATO, aflată la frontiera acestora.

”Activitatea DIICOT nu se rezumă numai la cazul Caracal şi de aceea, vreau să vă asigur despre faptul că demisia şefului DIICOT, dacă aceasta se va produce, va fi rezultatul unui amplu proces cognitiv şi nu doar expresia unei simple porniri instinctuale, golită de importanţa funcţiei, de care, de altfel, sunt pe deplin conştient”, precizează şeful DIICOT.

Citeste si: Ducu Darie, miracol după moarte! Ce mesaj a transmis marele regizor mort

Citeste si: Gabi Balint, la un pas de moarte! Momentele dramatice prin care a trecut fostul mare fotbalist în doar opt zile! ”I s-au montat patru stenturi în regim de urgență!”

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut luni şefului DIICOT Felix Bănilă să îşi înainteze demisia. Iohannis a început prin a spune că nu se va referi la marile rateuri PSD-iste din ultima vreme, ci la altă problemă, tragedia de la Caracal, unde a cerut măsuri clare, şi la cumplitul caz din Dâmboviţa. El a reamintit premierului că menirea sa este să guverneze, nu să întreprindă turnee electorale externe care nu aduc niciun beneficiu României.

Citeste si: Pedeapsa cu moartea pentru marii corupți! Un candidat la alegerile prezidențiale din România propune o măsură extremă care le dă fiori reci politicienilor ”mânjiți”

Citeste si: VIDEO | Mama Luizei Melencu, declarații șocante: „ Am fost umilită, forțată. Un comisar a luat foc și m-a amenințat”

”Dar astăzi nu mă refer doar la Guvern. Mă refer şi la conducerea DIICOT, instituţie a cărei implicare în cazul Caracal ar fi trebuit să aducă un plus de profesionalism şi credibilitate. Doar că, sub conducerea domnului Bănilă, acest lucru nu s-a întâmplat, iar ancheta continuă să genereze semne de întrebare majore. Modul în care s-au desfăşurat lucrurile până acum nu face decât să ridice suspiciuni şi să accentueze lipsa de încredere a oamenilor în autorităţi, iar o astfel de abordare nu poate duce decât la rezultate proaste. Aşadar, îi cer domnului Felix Bănilă, procuror şef la DIICOT, să îşi înainteze imediat demisia din funcţia de procuror şef al DIICOT. Este imperativ ca greşelile din ultimele săptămâni să fie asumate cu responsabilitate şi este nevoie de o schimbare la acest nivel, pentru a recredibiliza această instituţie.”, a declarat Iohannis, după ce a criticat reacţia instituţiilor statului în cazul caracal şi în cazul fetiţei ucise în judeţul Dâmboviţa.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si