Seful Fiscului: Este nevoie de realocare de personal spre zone deficitare, dar nu vor fi disponibilizari

Fiscul va avea nevoie de o realocarea a angajatilor in domeniile unde exista deficiente, in contextul crearii unui sistemul informatic de interconectare a bazelor de date, iar institutia face in acest sens o analiza care va fi prezentata premierului Mihai Tudose, a declarat vineri presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Bogdan Stan, care a precizat ca nu i-a cerut nimeni demisia "pana in acest moment" in cadrul unei conferinte de presa.

V.P., vineri 07 iulie 2017 , 21:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Premierul Mihai Tudose a cerut, vineri, la intalnirea pe care a avut-o cu seful ANAF si ministrul Finantelor, ca pana joi sa aiba pe masa o foaie de parcurs in care sa fie prezentati pasii pentru realizarea unei structuri informatice, un sistem unitar care sa interconecteze toate bazele de date legate de fiscalitate, respectiv a Ministerului Finantelor (MFP), ANAF si Trezoreria, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS).

In paralel, Fiscul face o analiza pentru a vedea ce oameni trebuie realocati in zonle unde exista deficiente, potrivit lui Stan.

 

"Suntem intr-o analiza si vom prezenta premierului un material in acest sens. Analiza va avea in vedere eficientizarea factorului uman, raportat la veniturile incasate la buget pe fiecare regiune si la numarul de contribuabili administrati. (...) Va fi nevoie de realocare resurselor umane pe zonele deficitare, nu vorbim de disponibilari. (...) Angajatii trebuie sa fie eficienti acolo unde avem deficiente", a afirmat Stan.

Stan a precizat ca nu i-a fost ceruta demisia "pana in acest moment" si nici nu i-a fost dat vreun ultimatum.

Presedintele ANAF a mai spus ca premierul Tudose a promis sprijin pentru rezolvarea problemelor legate de plata salariilor angajatilor in ultimele doua luni.

"Suntem fara bani pentru cheltuielile salariale pe ultimele doua luni. Premierul ne-a promis sprijin pentru a gasi solutii in vederea platii salariilor pe ultimele doua luni", a afirmat Stan.

Presedintele Fiscului considera ca noul sistem unitar este necesar in conditiile in care sistemul IT al ANAF, care gestioneaza peste 270 de baze de date, este invechit, cu servere achizitionate in 1999.

 


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Faimoșii au decis! Pe cine vor să trimită acasă? Ea este concurenta nominalizată spre... Faimoșii au decis! Pe cine vor să trimită acasă? Ea este concurenta nominalizată spre eliminare
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică FUGI de... Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică FUGI de acolo. Ce este, de fapt
monitorulcj.ro
O tânără din Cluj-Napoca, agresată sexual în GARĂ. Momente de coșmar O tânără din Cluj-Napoca, agresată sexual în GARĂ. Momente de coșmar
infoactual.ro
Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele... Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele imaginației!
infoactual.ro
Ziua 21, anul 21, secolul 21! Mihai Voropchievici explică: Acţionează întotdeauna... Ziua 21, anul 21, secolul 21! Mihai Voropchievici explică: Acţionează întotdeauna asupra psihicului
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si