Șeful Pfizer a declarat că lumea ar putea reveni la normal într-un an

Directorul general și președintele Pfizer, Albert Bourla, anunță că lumea ar putea reveni la normal în aproximativ un an. În aceste condiții, vaccinarea ar putea deveni anuală.

Author: Madalina Grigore luni 27 septembrie 2021 , 07:47

Albert Bourla

Președintele Pfizer, Albert Bourla a declarat că am putea reveni la viața de dinainte de pandemie, anul viitor.

[Sursa foto: Google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Într-un an cred că vom putea reveni la viaţa normală”, a declarat Bourla în emisiunea „This Week” de la ABC.


Revenirea la normal ar presupune, conform șefului Pfizer, anumite condiții: „Nu cred că acest lucru înseamnă că variantele nu vor continua să vină şi nu cred că acest lucru înseamnă că ne vom putea trăi viaţa fără vaccinări. Dar asta, din nou, rămâne de văzut.”

Când crede Albert Bourla că lumea va reveni la normal

Președintele Pfizer, Albert Bourla, prevede același lucru ca CEO-ul Moderna, Stéphane Bancel, aceștia cred că lumea va reveni la o viață normală în aproximativ un an. Acesta a mai adăugat faptul că s-ar putea ca lumea să aibă nevoie de vaccinuri anuale împotriva Covid-19.

Citeste si: Situație alarmantă în Capitală: Rata de infectare este în creștere

Ce a declarat directorul Pfizer

„Cel mai probabil scenariu pentru mine este acela că, deoarece virusul este răspândit în toată lumea, vor continua să apară noi variante. De asemenea, vom avea vaccinuri care vor dura cel puţin un an şi cred că cel mai probabil scenariu este vaccinarea anuală, dar nu ştim cu adevărat, trebuie să aşteptăm şi să vedem datele”, a mărturisit Bourla.

Citeste si: Școlile din 54 de localități se închid de luni. Clase suspendate și în București. Vezi LISTA

Șefa Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA, dr. Rochelle Walensky,a aprobat vineri distribuirea rapelurilor produse de Pfizer și BioNTech, pentru cei care fac parte din medii profesionale și instituționale, unde există risc ridicat de infectare.

Rochelle Walensky a aprobat distribuirea de rapeluri în rândul persoanelor în vârstă și a adulților cu afecțiuni preexistente, la cel puțin șase luni după prima lor serie de vaccinuri.

Citeste si: Noapte de coșmar la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Ambulanțele au stat ore întregi la coadă în curtea spitalului

Ce părere au reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se opune lansării rapelurilor, fiind de părere că dozele suplimentare ar trebuie oferite statelor unde rata de vaccinare este mică.

Bourla a afirmat că „nu este corect să decideţi dacă veţi aproba sau nu rapeluri” pe alte criterii decât ”dacă sunt necesare rapeluri”.

Citeste si: Mancare la mall doar cu certificat COVID

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si