Şeful Poliţiei sancționat după ce a participat la o petrecere în timpul stării de urgenţă

Şeful Poliţiei Municipiului Miercurea Ciuc, comisarul şef Ghenci Nicolae, a fost trecut pe o funcţie inferioară, după ce a participat la o petrecere în timpul stării de urgenţă. Au mai fost sancţionaţi 4 poliţişti – doi pentru că au participat la aceeaşi petrecere şi alţi doi pentru că nu au aplicat măsurile legale, sesizaţi fiind prin 112 despe derularea petrecerii.

Author: G.B. vineri 12 iunie 2020 , 21:53

Şeful Poliţiei sancționat
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Poliţia Harghita a transmis, vineri seară, precizări cu privire la o petrecere organizată în timpul interdicţiilor impuse prin ordonanţă militară în municipiul Miercurea Ciuc, la care ar fi participat şi Şeful Poliţiei Municipiului Miercurea-Ciuc¸ comisarul şef Ghenci Nicolae, împreună cu mai mulţi poliţişti.

”La data de 07 iunie 2020, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita a fost sesizat de o persoană din municipiul reşedinţă despre faptul că, în seara zilei de 02 mai a.c., mai multe persoane, printre care Şeful Poliţiei Municipiului Miercurea Ciuc şi alţi doi poliţişti, ar fi participat la o petrecere organizată într-un cort amplasat în apropierea imobilului în care aceştia locuiesc. În urma verificărilor privind cele menţionate în sesizare, s-a constatat că există date şi indicii rezonabile cu privire la încălcarea anumitor prevederi ale legislaţiei în vigoare, precum şi ale unor norme interne”, a transmis IPJ Harghita.

Şeful Poliţiei sancționat după ce a participat la o petrecere în timpul stării de urgenţă

Sursa citată menţionează că ”au fost identificate fapte ce întrunesc elementele constitutive ale abaterilor disciplinare comportarea necorespunzătoare în serviciu, în familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probităţii profesionale a poliţistului sau prestigiului instituţiei, neglijenţa manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege şi nerespectarea prevederilor jurământului de credinţă”.

Şeful Poliţiei sancționat

”Drept urmare, şefului Poliţiei Municipiului Miercurea-Ciuc i s-a aplicat sancţiunea disciplinară de trecerea într-o funcţie inferioară, iar faţă de ceilalţi doi poliţişti a fost dispusă măsura sancţionării disciplinare cu diminuarea salariului funcţiei de bază cu 5-20% pe o perioadă de 1-3 luni respectiv mustrare scrisă. Totodată, poliţiştii care au intervenit la apelul efectuat prin S.N.U.A.U. 112 au fost sancţionaţi disciplinar cu diminuarea salariului funcţiei de bază cu 5-20% pe o perioadă de 1-3 luni”, a mai transmis instituţia.

Citeste si: VIDEO| Furtuna de cod roșu, ca un uragan

Citeste si: VIDEO| 15 iunie: Încă o repriză de relaxare

Citeste si: VIDEO| Turcia, gata să primească oaspeți străini

Atât cei trei poliţişti cât şi alţi 5 participanţi la petrecere au fost sancţionaţi contravenţional pentru că au încălcat prevederile ordonanţelor militare valabile în perioada stprii de alertă.

Citeste si: Ludovic Orban, anunț îngrijorător. Va fi haos în România, dacă Parlamentul nu va lua această decizie: „Riscul este foarte mare...”


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Lovitură puternică pentru românii care optează pentru Grecia ca destinație de vacanță.... Lovitură puternică pentru românii care optează pentru Grecia ca destinație de vacanță. Mai multe insule ar putea fi închise din cauza îmbolnăvirilor cu varianta Delta
spotmedia.ro
Cum a reușit Clotilde Armand să ”deschidă porțile sortatorilor” de gunoi și la cine... Cum a reușit Clotilde Armand să ”deschidă porțile sortatorilor” de gunoi și la cine ajung banii plătiți de Primăria Sectorului 1
spotmedia.ro
Hic Rhodos, hic salta, Clotilde! Hic Rhodos, hic salta, Clotilde!
b1.ro
Cum a fost sancționat un bărbat care conducea cu peste 200 km/oră pe un drum naţional... Cum a fost sancționat un bărbat care conducea cu peste 200 km/oră pe un drum naţional din Olt
infoactual.ro
A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia! A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia!
infoactual.ro
Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă” Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si