Serghei Lavrov a mai acuzat țările occidentale că nu abandonează încercările de a pune popoarele din fosta Uniune Sovietică "unul împotriva celuilalt", utilizând o interpretare părtinitoare a istoriei, informează TASS.

Citeste si: Zelenski, anunț despre o discuție cu Putin. "Ne vrem vieţile înapoi"

"Occidentul a anunţat un război total împotriva noastră, împotriva întregii lumi ruseşti", a spus Lavrov la o reuniune a conducătorilor regiunilor Rusiei. "Putem spune cu certitudine că ne vom afla în această situaţie multă vreme", a adăugat el.

Rusia, deranjată de "propaganda profund mincinoasă" a Occidentului

"Statele Unite şi sateliţii lor îşi dublează, triplează, cvadruplează eforturile de a limita Rusia, folosind un instrumentar foarte larg: începând cu sancţiunile economice unilaterale până la propaganda profund mincinoasă în spaţiul media mondial", a mai spus ministrul.

Puterile occidentale aplică tot mai multe sancţiuni Rusiei după ce aceasta a lansat o ofensivă militară majoră împotriva Ucrainei, cu mii de victime în rândul civililor.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Vladimir Putin vrea să creeze "Eurasia Mare". Noua ordine mondială, propusă de Rusia

Serghei Lavrov a atacat şi aşa-numita "cancel culture" (sau cultura anulării) şi a susţinut că occidentalii interzic clasici cum ar fi Ceaikovski, Dostoevski, Tolstoi sau Puşkin, potrivit Agerpres.

Lavrov: Germania ascunde crimele comise împotriva popoarelor sovietice

Lavrov a menționat că guvernul german a urmat un curs pentru a rescrie istoria celui de-al Doilea Război Mondial și a reabilita cel de-al Treilea Reich.

„Guvernul german a aprobat zilele trecute conceptul așa-numitului centru de documentare „Al Doilea Război Mondial și ocupația germană în Europa.” Acest concept la prima lectură ridică serioase întrebări cu privire la coerența lui cu faptele istorice”, a spus ministrul, potrivit news.am.

Citeste si: Separatiștii pro-ruși anunță cucerirea unei localități cheie din Donbas

„Structura centrului este planificată în așa fel încât nu doar să slăbească contribuția Uniunii Sovietice și a tuturor popoarelor URSS la înfrângerea fascismului german, ci chiar să ascundă crimele celui de-al Treilea Reich, care vizează popoarele URSS”, a precizat șeful diplomației ruse.

Lavrov, nemulțumit de "rusofobia" din multe țări

„În multe țări occidentale, rusofobia de zi cu zi a devenit de o natură fără precedent și, spre marele nostru regret, este încurajată de cercurile guvernamentale din mai multe țări”, a mai spus Serghei Lavrov, potrivit CGTN.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Numeroase instituţii culturale occidentale şi-au încetat cooperarea cu instituţiile de stat ruse sau au interzis artişti care susţin ofensiva împotriva Ucrainei, menţionează France Presse.

Moscova, care la 24 februarie a atacat militar Ucraina, acuză această ţară că este condusă de neonazişti care se fac vinovaţi de un presupus genocid al populaţiei rusofone şi susţine că Occidentul luptă împotriva Rusiei prin intermediari. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si