Moscova susţine că a lansat invazia în parte din cauza temerilor că Ucraina s-ar putea alătura NATO.

RIA a informat că şeful diplomaţiei ruse a declarat pentru canalul Al Arabiya din Dubai că este vina Ucrainei pentru blocarea discuţiilor de pace. Serghei Lavrov a acuzat Kievul că şi-a schimbat poziţia în procesul de negociere.

Citeste si: Site-ul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică a fost subiectul unui atac de tip DDoS

Ministrul rus de externe a declarat că Ucrainei i s-ar fi oferit garanţii de securitate din partea ţărilor membre ale Consiliului de Securitate al ONU dacă Kievul ar fi fost „cinstit” în negocieri.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Ne-am blocat din cauza inconsecvenţei lor, din cauza dorinţei lor de a juca jocuri de fiecare dată şi, din câte îmi dau seama, din cauza instrucţiunilor pe care le primesc de la Washington, Londra şi alte capitale să nu accelereze procesul de negociere”, a mai declarat Serghei Lavrov, conform agenţiile ruse de presă.

Serghei Lavrov amenință statele NATO: „Să se răzgândească și să înceteze să mai livreze arme și muniție Kievului”

Statele NATO s-au înțeles încă de la începutul invaziei ruse în Ucraina că vor face tot ce le stă în putință pentru a ajuta țara victimă. Cu toate acestea, potrivit Ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, statele NATO ar trebui să înceteze să mai livreze arme și muniție Ucrainei.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a cerut NATO şi SUA să înceteze să mai livreze arme Kievului, dacă „sunt cu adevărat interesate să rezolve criza ucraineană”.

Totul merge ca pe roate în Ucraina, mai spune ministrul. 

Citeste si: A început prelevarea de organe pentru fetița de cinci ani internată cu hepatită

„  În ultimii ani, SUA și aliații săi nu au făcut nimic pentru a stopa conflictul intern din Ucraina...au pompat arme în regimul de la Kiev, au antrenat și înarmat armata Ucrainei și batalioanele de naționaliști, și, în general au derulat acțiuni politico-militare pe teritoriul Ucrainei.

Au încurajat direcția agresivă antirusească a autorităților de la Kiev  ”, a declarat Lavrov, potrivit The Guardian.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si