La angajare, la reluarea activității profesionale după o perioadă de pauză sau în cazul realizării examenului medical periodic, un angajat se va lovi constant de necesitatea realizării unor fișe medicale de specialitate. Pentru a eficientiza aceste proceduri, Outstand Safety Solutions vine în ajutorul tuturor companiilor cu servicii de medicina muncii profesionale adaptate activității în cauză. Află mai multe detalii aici despre tot ce presupune această colaborare sau cere o ofertă personalizată: https://outstand.ro/servicii-de-medicina-muncii/.

Ce înseamnă medicina muncii?  

Pentru o înțelegere cât mai ușoară a conceptului, ne putem referi la medicina muncii ca la acea serie de investigații care determină dacă o persoană este aptă sau nu pentru a lucra într-un anumit context profesional. Prin realizarea unei fișe detaliate se stabilește dacă o anumită persoană poate fi angajată sau poate continua activitatea în cadrul de muncă vizat, fără ca sănătatea să îi fie pusă în pericol. Medicina muncii într-o companie are însă roluri mult mai ample. Cu ajutorul acestor servicii se vizează prevenirea, diagnosticarea și tratarea anumitor afecțiuni însă, totodată, previne accidentele de muncă și generează un cadru sigur de lucru, sporind sănătatea și productivitatea personalului.

Citește și: Ce beneficii are un internship și cum îl găsești pe cel care ți se potrivește

Când trebuie să apelezi la servicii de medicina muncii?

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Într-un caz ideal, serviciile de medicina muncii ar trebui să poată fi accesate în orice zi, la orice oră, dacă situația o impune. De regulă, însă, se apelează la acestea în momentul în care este necesară o nouă evaluare: la angajarea unei noi persoane, la revenirea în post sau periodic, la realizarea examenelor medicale pentru întreg personalul. Poți colabora cu o firmă care să te ajute pe acest plan, ori poți întreține o relație constantă cu aceasta pentru a avea garanția unei intervenții prompte ori de câte ori este necesar.

Ce importanță are medicina muncii în contextul unei companii?

Angajatorul este obligat să asigure servicii de medicina muncii profesionale în compania pe care o deține. Aceasta este o măsură de bază privind sănătatea și siguranța la locului de muncă, reglementată prin lege. Așadar, orice societate care desfășoară activitate profesională, indiferent de domeniu, are obligativitatea de a întreprinde servicii de medicina muncii.

Citește și: 4 cariere perfecte pe care să le iei în considerare dacă ai o imaginație bogată

Prin intermediul acestora se stabilește dacă un candidat îndeplinește cerințele fizice și de sănătate pentru a presta o anumită activitate; se previn și monitorizează eficient riscurile la locul de muncă; se semnalează cazurile de boală profesională; se realizează evaluări periodice pentru a stabili situația personalului și se întocmesc rapoarte individuale; se evaluează condițiile de muncă pentru a stabili dacă acestea sunt conforme cu normele legale în vigoare.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Cum poți întocmi rapid o fișă de medicina muncii?

Fișa de medicina muncii este unul dintre documentele esențiale pentru ca un angajat să poată presta activitatea profesională într-o companie. Întocmirea acesteia se face în baza unui examen de medicina muncii pe care fiecare candidat sau angajat este obligat să îl efectueze în mod individual.

Outstand vine în ajutorul tuturor companiilor cu servicii specializate menite să eficientizeze această procedură. Medici pregătiți corespunzător se vor ocupa de tot ce presupun controalele de medicina muncii și vor concretiza rapoarte detaliate pentru fiecare persoană în parte. În baza acestora se vor întocmi și fișele care pot fi adăugate imediat la dosarul angajatului astfel încât toate prevederile legale să fie respectate, iar activitatea profesională ulterioară să se poată desfășura în perfectă siguranță.

Cu Outstand Safety Solutions ai garanția unui cadru de lucru sigur conform prevederilor legale ce vizează securitatea și sănătatea la locul de muncă!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si