Este sărbătoare mare în Biserica Ortodoxă. Luni, pe 20 mai 2024, creștinii o cinstesc pe Sf. Lidia, cunoscută drept prima creștină din Europa.

Mai jos poți găsi o listă cu felicitări și urări pentru cele care își serbează onomastica!

Cine a fost Sf. Muceniță Lidia, sărbătorită pe 20 mai 2024

Sf. Lidia din Filipi este cinstită pe 20 mai și este cunoscută drept prima creștină din Europa.

Sf. Lidia a fost creștinată de Sf. Apostol Pavel, iar în casa ei s-a format prima comunitate creștină europeană.

"Acesteia, Dumnezeu i-a deschis inima ca să ia aminte la cele graite de Pavel", se arată în Faptele Apostolilor 16, 14.

" De m-aţi socotit că sunt credincioasă Domnului, intrând în casa mea, rămâneţi. Şi ne-a făcut să rămânem", se arată în Faptele Apostolilor 16, 15.

Biserica ortodoxă o cinstește pe Sf. Lidia ca pe una întocmai cu Apostolii. Pe locul sfânt al botezului ei, care a avut loc pe malul râului Zigaktis, s-a ridicat o bisericuță, asemănătoare cu bazilicile paleocreștine din Filippi, potrivit doxologia.ro.

Citește și: Horoscopul pentru iunie 2024: Prima lună de vară aduce oportunități importante pentru trei zodii. Ce ne spun astrele?

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

sf lidia

Sf. Lidia este sărbătorită pe 20 mai 2024. 

[Sursa foto: doxologia]

La mulți ani, Lidia. Mesaje frumoase pentru sărbătorite

Pe 20 mai 2024, femeile care poartă numele Lidia își sărbătoresc onomastica. Iată o listă de mesaje și urări frumoase pentru sărbătorite:

„Dragă Lidia, de ziua numelui îți urez să ai parte de o zi superbă la fel ca tine și să primești toate florile frumoase din lume, de la cei dragi! Să fii mereu elegantă și cu zâmbetul pe buze și să ai parte de realizări! La mulți ani!”

„La mulți ani, Lidia! Să ai o zi a numelui binecuvântată și să fii fericită! Să te înconjori de dragoste, pace și armonie! Să strălucești precum strălucește soarele pe cer!”

„Lidia, este ziua ta! Îți doresc să ai parte de surprize minunate, să fii răsfățată, iubită și să primești tot ce îți dorești! Să ai o viață ca o grădină plină cu flori, îmbietoare din toate punctele de vedere!”

Citește și: Horoscopul zilei de 20 mai 2024: Săptămâna începe bine pentru trei zodii. Ce spun astrele?

Felicitări și imagini cu la mulți ani pentru Sf. Lidia

„La mulți ani, Lidia mea! Sper ca această zi să fie la fel de minunată și plină de lumină așa cum ești tu pentru mine!”

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

„La mulți ani de Sf. Lidia! Să ai parte de tot ce e mai frumos în viață și să fii mereu înconjurată de iubire și prieteni adevărați!”

"Cu ocazia zilei tale de nume, îți doresc să îubești și să fii iubită, să cunoști doar binele din lume.

La mulți ani!"

"Să fii mereu la fel de specială ca numele pe care îl porți. Să râzi cu gura până la urechi și să ai sclipiri în ochi, indiferent de situația în care te afli! La mulți ani, femeie minunată!"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si