Sfânta Parascheva. Sărbătoare mare! Ce să nu faci în această zi

Sfânta Parascheva. Cea mai mare zi de prăznuire a sfintei este ziua de 14 octombrie, ziua de pomenire a Sfintei Cuvioase Parascheva de către Biserica Ortodoxă.

R.B., luni 14 octombrie 2019 , 09:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sfânta Parascheva. De prăznuirea Sfintei Parascheva, credincioșii nu trebuie să muncească, să facă treburi prin casă, ori să meargă la serviciu. Se spune că încălcarea acestora reguli poate aduce boli de ochi și dureri de cap. Pe vremuri, bătrânii nu făceau nici focul în casă în această zi, obicei ce-i aducea mai aproape de sănătatea trupească și de mulțumirea sufletului.

Sfânta Parascheva

Citeste si: VIDEO | Pelerinajul la Sfânta Parascheva s-a lăsat cu scandal. Jandarmeria a intervenit

Sfânta Parascheva. Se spune că Sfânta Parascheva apare în visele celor credincioși și curați pentru a oferi leacuri pentru cei bolnavi, scrie dcnews.ro.

Citeste si: VIDEO | Sfânta Parascheva. Zeci de mii de credincioși au venit la Iași pentru a se ruga la moaște

Sfânta Parascheva

Iată ce rugăciune se rostește 

Sfânta Parascheva. „Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis și s-a făcut toată făptura, nu întoarce fața Ta de la noi păcătoșii, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică și înfricoșătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre, ce în toată ziua, nenumărate, cu nesocotință le săvârșim. Noi suntem păcătoși, netrebnici și plini de răutate; iar Tu ești izvorul vieții și al milostivirii. Nu ne lăsa, Doamne! Nu trece rugăciunea noastră, a păcătoșilor, nici ne răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci pentru că nu suntem vrednici a câștiga milostivirea prin sârguința cea de toate zilele, dă­ruiește-ne-o Tu ca un îndurat mult-Milostiv. Doamne, pentru rugăciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, dăruiește-ne nouă sănătate și viață ferită de toată răutatea și ne întărește cu Duhul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor, cu bucurie să slăvim preasfânt numele Tău în veci. Amin."

Citeste si: VIDEO | Credincioșii fac LIVE de lângă racla cu moaștele Sfintei Parascheva. Imagini inedite de la Iași

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si