Sfantul Daniel. Sărbătoare mare astăzi. Mii de români își sărbătoresc onomastica

Sfantul Daniel. Pe 17 decembrie sunt prăznuiți Sfântul Prooroc Daniel şi cei Trei Sfinți Tineri. Mulți români poartă numele de Daniel.

Author: R.B. marți 17 decembrie 2019 , 14:59

Sfantul Daniel
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sfantul Daniel. Povestea spunea că Sfântul Prooroc Daniel s-a născut cu 460 de ani înainte de Hristos și se trăgea din neamul lui Iuda. Încă de când era un copil, acesta a fost dus rob din Iudeea în ţara haldeilor unde a proorocit 70 de ani.

Alături de Daniel au mai fost luați și alți trei tineri, Anania, Azaria şi Misail.

Citeste si: MESAJE DE CRĂCIUN. Cele mai frumoase urări pe care să le trimiți celor dragi

Sfantul Daniel. În acea vreme, împăratul babilonienilor, Nabucodonosor, a pus stăpânire pe Ierusalim, iar cei 4 copii au fost puşi mai-mari peste treburile împăratului, pentru virtuțile pe care le aveau.

Sfantul Daniel

Citeste si: Salata boeuf. Adevărul despre cel mai iubit preparat de sărbători. Cât de sănătoasă este? Nutriționistul are răspunsul

Sfantul Daniel. După o vreme, aceștia au refuzat să se închine împăratului și au fost aruncaţi într-un cuptor ars de şapte ori. Acolo ei cântau psalmi lui Dumnezeu. Împăratul văzând minunea, a mărturisit că mare este Dumnezeul preaslăvit de cei trei Tineri, căci văpaia se prefăcuse în rouă, iar ei rămăseseră nevătămaţi.

Sfantul Daniel

Citeste si: Șorici. Secretul pentru a obține un șorici fraged

Sfântul Daniel a avut mai multe vieți decât o pisică

Daniel a fost și el pedepsit, astfel că acesta a fost aruncat la lei de alți împărați care au venit după Nabucodonosor, însă de fiecare dată a supraviețuit prin rugăciune. Atic a venit însă la putere și a făcut cercetare sfinţilor.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Cine o ajută pe sora lui Culiță Sterp să aibă grijă de fetița ei? Ce surpriză! Nu este... Cine o ajută pe sora lui Culiță Sterp să aibă grijă de fetița ei? Ce surpriză! Nu este vorba despre mama Geta: „Carla mai și doarme cu...”
spotmedia.ro
Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători? Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători?
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în... Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în CREDINȚĂ!
infoactual.ro
Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si