Salata boeuf. Adevărul despre cel mai iubit preparat de sărbători. Cât de sănătoasă este? Nutriționistul are răspunsul

Salata boef este un fel de mâncare specific sărbătorilor, ea nu lipsește din casele românilor. Și cum pregătirile de Crăciun au început, nutriționistul Mihaela Bilic ne-a spus cum putem prepara salata boeuf fără a ne pune silueta în pericol.

R.B., marți 17 decembrie 2019 , 11:37

Salata boeuf
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

    Salata boeuf. Iată ce scrie medicul pe pagină să de Instagram, unde dăruiește zilnic sfaturi prețioase despre alimentația sănătoasă, fără frustrări.

    Când spui “salată” te gândești la ceva dietetic, ușor. Ori salata de boeuf e mai degrabă un fel consistent, complet de mâncare. Și dacă cantitatea nu e simbolică (2 linguri), silueta va avea de câștigat/suferit.

    Salata boeuf

    Citeste si: Salata boeuf. Cum o prepari ca la carte. Plus idei ingenioase de decorare

    Salata boeuf. Ingredientele sunt simple, hrănitoare: cartofi fierți, morcov, păstârnac, țelină (vă recomand), mazăre, murături și carne. Chiar dacă are “boeuf-ul” în titlu, poate fi făcută și cu carne de pui/curcan, dar și cu plulpă de porc (foarte gustos). De preferat castraveții murați în saramură, nu în oțet, fermentația lactică aduce un plus de savoare și beneficii pentru digestie. Cartofii fierți și reci au amidon cu absorție lentă și rol prebiotic, iar mazărea e plină de fibre și minerale. De carne nu mai vorbim- sățioasă, cu proteine complete, antianemică și cu calorii negative.

    Salata boeuf

    Citeste si: VIDEO | Pericolul din masa de Sărbători. Ce ne sfătuiesc nutriționiștii

    Salata boeuf. Până aici totul perfect, acoperim toate nevoile nutritive ale sezonului rece. De unde pot apărea problemele pentru siluetă? Din maioneză!!!! Pentru fiecare lingură socotiți 150cal. Este decizia fiecărei gospodine cât de “legată” va fi salată, însă sfatul meu este să nu înnecați ingredientele, să nu o transformați într-un sos de maioneză.

    Citeste si: Ouă umplute. Aperitivul delicios nelipsit de pe mesele de sărbători

    Salata boeuf. Porția rămâne un element important, am încercat să vă sugerez câteva variante și puteți vedea și diferența de aspect/consistență în funcție de cantitatea de maioneză- cu cât mai puțină, cu atât mai bine. Concluzia: salata de boeuf este, probabil, piesa cu “greutate” a meniului de Sărbători. A se consuma cu moderație/responsabil!”, conchide nutriționistul Mihaela Bilic pe Instagram, conform bzi.ro.

    Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
    Te-ar putea interesa si