Sfântul Ilie 2021: Ce nu este bine să faci în această zi de sărbătoare? Calendar creștin-ortodox

Sfântul Ilie 2021. În fiecare an, pe data de 20 iulie, creştinii ortodocşi îl prăznuiesc pe Sfântul Prooroc Ilie. Iată ce este interzis să faci în această zi de sărbătoare mare.

Author: Catalina Popa marți 20 iulie 2021 , 11:00

 Sfântul Ilie 2021: Pe ce dată pică sărbătoarea
Sfântul Ilie 2021: Pe ce dată pică sărbătoarea
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sfântul Ilie 2021. Pe lângă semnificația religioasă, ziua Sfântului Ilie este foarte importantă pentru români, deoarece mai mult de 100.000 de oameni îşi serbează ziua numelui.

Sfântul Ilie 2021. Ocrotitor al recoltelor și aducător de ploi

Sfântul Ilie este cunoscut ca ocrotitor al recoltelor și aducător de ploi, de asemenea poate arunca grindină sau provoca fulgere și tunete. Tot el alungă canicula şi seceta de pe ogoare şi răcoreşte pământul.

Citeste si: Mesaje, felicitări și urări de Sfântul Ilie. Cele mai frumoase gânduri pentru prieteni și rude

Cunoscut în credinţa ortodoxă ca fiind un Sfânt drept, corect, bun la suflet, acesta a fost ispitit de diavol pentru a-şi ucide părinţii. Căindu-se, Sfântul Ilie i-a cerut lui Dumnezeu puterea de a lupta împotriva lor. Dumnezeu i-a ascultat rugăciunile si daruindu-i un car tras de cai albi l-a făcut puternic şi biruitor în faţa acestora.

Sfântul Ilie 2021. Când tună şi fulgeră, Sfantul Ilie pleacă la vânătoare de demoni. Fulgerele sale cad pe pământ, dărâmă copaci şi incendiază acoperişurile caselor. Se spune că acolo unde loveşte fulgerul este ascuns un demon şi Sfântul îi vine de hac.

Tunetul este provocat de roţile carului şi de viteza cu care trăsura sa aleargă.

 Sfântul Ilie 2021: Pe ce dată pică sărbătoarea
Sfântul Ilie 2021: Pe ce dată pică sărbătoarea

Citeste si: Mesaje, felicitări și urări de Sfântul Ilie. Cele mai frumoase gânduri pentru prieteni și rude

Tradiţia ne spune că, datorită puterii imense ce-i fusese dată pentru a-i înlătura pe demoni, atunci când mergea cu carul prin cer, Sfântul Ilie zguduia tronul lui Dumnezeu.

Din acest motiv, Dumnezeu i-a luat puterea dintr-o mână și dintr-un picior.

De Sfântul Ilie, tradiţia ne relatează că se mănâncă primele roade ale verii, nuci şi mere, al căror consum este interzis până în această zi, pentru a nu aduce grindina asupra pomilor şi pentru a nu primejdia recoltele.

Citeste si: Tradiția de Sfântul Ilie pe care nu trebuie să o ignori. Ce să nu faci în această zi

Sfântul Ilie 2021. De Sfântul Ilie, femeile de la sate culeg

busuioc şi îl duc la Biserică, aşezându-l la icoane. Tot ele pregătesc pachete pe care le dau de pomană pentru sufletul copilaşilor morţi devreme. De asemenea, se pot împarți fructe, apă, flori de câmp şi alte bucate.

Citeste si: Calendar ortodox iulie 2021: Ce sărbătoare e azi?

Sfântul Ilie 2021. Superstiţii

Printre superstiţiile care dăinuie de Sfântul Ilie, putem aminti:

  • purtarea ramurilor de salcie pentru a-i feri pe oameni de trăznete;
  • în ziua de Sfântul Ilie oamenii nu lucrează pentru a nu-l mânia pe acesta şi a nu-l face să arunce fulgere asupra lor şi grindină şi prăpăd asupra recoltelor;
  • oamenii nu trebuie să plece la drum pentru a nu fi loviţi de fulgere;
  • tot în aceasta zi, vrăjitoarele culeg plantele cu ajutorul cărora fac farmece;
  • oamenii trebuie să îşi facă cruce, pentru că Dumnezeu i-a poruncit Sfântului să lovească în toate, numai în cruce nouă nu, ştiute fiind puterile nemarginite ale Crucii Sfinte in lupta cu diavolul;
  • dacă va ploua în această zi, pomii îşi vor strica roadele şi recolta va fi săracă;
  • plantele medicinale, de leac, au puteri mai mari dacă sunt culese în această zi;
  • fetele tinere, nemaritate, îşi pot visa alesul de Sfântul Ilie.

Citeste si: Superstitii de Sfantul Ilie. Ce nu ai voie sa faci pe 20 iulie

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Lovitură puternică pentru românii care optează pentru Grecia ca destinație de vacanță.... Lovitură puternică pentru românii care optează pentru Grecia ca destinație de vacanță. Mai multe insule ar putea fi închise din cauza îmbolnăvirilor cu varianta Delta
spotmedia.ro
Cum a reușit Clotilde Armand să ”deschidă porțile sortatorilor” de gunoi și la cine... Cum a reușit Clotilde Armand să ”deschidă porțile sortatorilor” de gunoi și la cine ajung banii plătiți de Primăria Sectorului 1
spotmedia.ro
Hic Rhodos, hic salta, Clotilde! Hic Rhodos, hic salta, Clotilde!
b1.ro
Tragedie pentru Camelia Potec. Ea se afla chiar în Japonia, la Jocurile Olimpice! Tragedie pentru Camelia Potec. Ea se afla chiar în Japonia, la Jocurile Olimpice!
infoactual.ro
A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia! A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia!
infoactual.ro
Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă” Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si