Sfinţii Petru şi Pavel. Sărbătoare mare astăzi

Sfinții Petru și Pavel. În tradiţia românească, sărbătoarea Sfinţilor Apostoli este cunoscută sub numele de Sânpetru de vară.

R.B., sâmbătă 29 iunie 2019 , 10:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sfinții Petru și Pavel. Sâmbătă, 29 iunie 2019, credincioșii din întreaga țară săvârșesc prăznuirea Sfinților Petru și Pavel, zi care, potrivit tradiției, marchează atât miezul verii agrare, cât și perioada secerișului. Majoritatea sărbătorilor creștine comportă o serie de semnificații importante, iar pomenirea celor doi apostoli al Mântuitorului Iisus Hristos nu face excepție.

Ce să faci pentru a avea noroc de Sfinții Petru și Pavel

Sfinții Petru și Pavel. Spre exemplu, tradiția spune că în  ziua de 29 iunie este bine să împărțim mere dulci și miere tuturor prietenilor și vecinilor, transmițându-le totodată gândurile noastre bune, pentru a avea sănătate, spor în muncă și belșug. Femeile, însă, respectă cu sfințenie o regulă nescrisă, preluată din moși-strămoși. Mai exact, acestea nu au voie să mănânce merele până în ziua praznicului, pentru că aduce ghinion și îi mâniază pe cei trecuți la viața veșnică, scrie fanatik.ro.

Chiar dacă sărbătoarea Sfinților Petru și Pavel nu impune foarte multe restricții, credincioșii evită să toarcă. Tradiția spune că în acest mod, toți colacii oferiți pentru pomenirea celor plecați dintre noi se vor întoarce.

Sfinții Petru și Pavel. În credința românească străveche, ziua Sfinților Petru și Pavel este cunoscută și sub denumirea de „Sânpetru de vară”. Pentru a marca această sărbătoare specială, creștinii din întreaga țară le transmit celor dragi mesaje, care mai de care mai frumoase și inventive.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si