Și România deține drone americane precum cea care l-a ucis pe generalul iranian! Modelul MQ-9 Reaper a fost adus anul trecut de Pentagon la Baza aeriană Câmpia Turzii!

Drona americană care l-a ucis pe generalul iranian costă 16 milioane de dolari.

Matei Vaihan, vineri 10 ianuarie 2020 , 09:01

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Drona americană care l-a ucis pe generalul iranian Qassem Soleimani este o armă sofisticată. Una dintre cele mai mari întrebări în primele zile de după asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani rămâne cea legată de partea financiară, şi-anume cine a făcut bani din atacul cu drone al americanilor, şi cine face business din aşa-numitele drone MQ-9 Reaper. Dronele Predator MQ-9 Reaper costă 16 milioane dolari, cântăresc 2,5 tone şi pot trage de la o distanţă de aproape 2.000 de km, în timp ce ar putea fi pilotate de la jumătate de lume distanţă – reprezintă una dintre cele mai importante arme din arsenalul SUA, potrivit Forbes.”, a scris zf.ro. (vezi cum s-a distrat Leonard Miron în Iran)

Citeste si: Ucraina ia în calcul două variante în cazul tragediei aviatice de la Teheran: terorism sau atacul cu rachetă

Intersant este că exact acest tip de dronă se află pe teritoriul României, care este aliată cu SUA în cadrul NATO. “Departamentul american al Apărării (n.r. Pentagonul) a dispus transferul temporar a unor drone militare de tip MQ-9 Reaper la Baza aeriană Câmpia Turzii, a anunțat într-un comunicat Comandamentul Forțelor Aeriene americane pentru Europa și Africa”, a relatat caleaeuropeana.ro în iulie 2019. „Drone de tip MQ-9 Reaper, personalul aferent şi echipamentele de susţinere ale Detaşamentului al II-lea al Grupului de operaţiuni expediţionare 52 de la Baza aeriană Miroslawiec (Polonia) au fost transferate în mod temporar la Baza aeriană Câmpia Turzii din România, pe durata lucrărilor la pista Bazei Miroslawiec”, a  comunicat Comandamentul Forțelor Aeriene americane.

Drona americană care l-a ucis pe generalul iranian: "Forțele americane au construit un hangar"  

"Acest Detaşament este o unitate separată din punct de vedere geografic fiind încredinţat Unităţii de lupte aeriene 52, cu sediul în Spangdahlem AB, Germania, care are misiuni de colectare de informaţii, de supraveghere şi recunoaştere, în scopul răspunderii necesităţilor combatante ale centrelor de comandă. ”Dronele de tip MQ-9 efectuează operaţiuni în Polonia începând din mai 2018. Această relocare temporară este efectuată prin cooperarea totală cu aliatul nostru NATO, România. Statele Unite colaborează îndeaproape cu România şi cu alţi parteneri NATO pentru consolidarea capabilităţilor colective de apărare şi pentru intensificarea securităţii regionale”, mai precizează subliniază Comandamentul Forţelor Aeriene SUA pentru Europa şi Africa.

Americanii au recunoscut că au intenţia să construiască un hangar pentru dronele MQ-9 Reaper la Câmpia Turzii. “Anul trecut, publicația Defense News anunța că forțele aeriene ale Statelor Unite ar putea amplasa avioane de luptă fără pilot de tip MQ-9 Reaper la Baza Aeriană 71 de la Câmpia Turzii, acolo unde forțele americane au construit un hangar care ar putea fi folosit în acest scop. Potrivit sursei citate, locația ar putea deopotrivă să găzduiască drone MQ-9 Reaper și să sprijine operațiunile de strângere de informații în Europa de Est și Marea Neagră. Reaper, fabricat de General Atomics, poate fi dotat cu rachete pentru misiuni de luptă, dar poate fi desfăşurat şi într-o configuraţie doar pentru misiuni de culegere de informaţii, supraveghere şi recunoaştere”, a mai dezvăluit caleaeuropeană.ro.

 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si