Mama adolescentei care a cazut de pe un bloc turn din municipiul Sibiu a declarat presei ca tinerii erau insotiti de adulti in seara respectiva.

"Blocul ala era frecventat demult, nu de acum, si inevitabilul se putea produce oricand. Asa a fost, sa fie copilul meu. Au fost vreo noua copii acolo, plus de asta inainte au fost vreo doua sau trei profesoare de la Liceul Textil care au vizitat blocul.

Mi se pare ceva inadmisibil, chiar daca au avut intentia sa vada Sibiul de sus trebuia sa ii ia de acolo, nu sa ii lase acolo pur si simplu", a povestit Cristina Voilean, mama victimei.

Declaratiile femeii au fost confirmate in decursul anchetei.

"Au fost adulti. Nu stiu daca este vorba despre profesoare, dar au fost trei adulti. La momentul urcarii, au urcat toti, respectiv trei adulti si opt copii. Nu stim inca daca adultii au ramas pana la momentul incidentului sau au parasit locatia, dar stim ca au urcat impreuna", a declarat Ion Vestemean, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu.

Liceul Textil la care face referire mama este Colegul Tehnic "Cibinium", din municipiul Sibiu, iar directorul unitatii, Mona Ciubotaru, a confirmat ca doi dintre adultii la care se face referire sunt angajati ai unitatii de invatamant,, dar care au parasit locul inaintea incidentului.

"Au fost, intr-adevar, doua profesoare de la noi care au urcat cu doua eleve, dar au plecat inainte de a se intampla acel eveniment. Profesoarele respective erau in timpul liber, nu era nicio actiune organizata de scoala. S-au intalnit intamplator pe strada cu elevele noastre si asa au urcat pe bloc sa admire Sibiul", a declarat Mona Ciubotaru.

Aceasta a povestit ca profesoarele sunt surori, iar una dintre ele locuieste in apropierea blocului unde s-a produs tragedia.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Cele doua femei erau impreuna cu copiii lor cand s-au intalnit cu trei eleve care le-au chemat sa urce pe bloc ca sa admire orasul. Profesoarele au acceptat invitatia, insa nu ar fi stat mult pe cladire, iar la plecare le-ar fi spus fetelor sa coboare si ele.

"Elevele noastre se cunosteau cu eleva care a decedat. Au fost trei eleve de la noi de la scoala, iar profesoarele au stat de vorba cu ele, dupa care au plecat. inainte de a pleca le-au spus elevelor: «Haideti, coborati si voi, nu mai ramaneti aici. Aveti grija la balustrada sa nu cadeti si haideti mai bine cu noi». Elevele ar fi spus ca mai raman putin si coboara si ele", a mai spus Mona Ciubotaru.

Inspectoratul scolar Sibiu a anuntat ca nu va lua nicio masura impotriva celor doua profesoare pentru ca acestea se aflau in timpul liber.

Ancheta in acest caz este departe de a fi terminata. Procurorii au anuntat ca asteapta si raportul Inspectiei de Stat in Constructii ca sa vada exact care este situatia blocului respectiv.

Blocul turn de pe care a cazut adolescenta de 15 ani este singurul de aceasta inaltime din zona si este situat in aproierea zonei centrale. De la etajele superioare, cu atat mai mult de pe acoperis, se vede tot orasul, nefiind pentru prima data cand tinerii urca acolo pentru a realiza fotografii bune.

Adolescenta de 15 ani a murit, miercurea trecuta, dupa ce a cazut de pe blocul turn cu noua etaje din municipiul Sibiu pe care se urcase impreuna cu niste prieteni.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Initial, surse oficiale au declarat ca fata, impreuna cu alti sase prieteni, urcase la etajul al noualea al blocului turn situat intr-o zona semicentrala a orasului, intr-un balcon comun in care accesul se face de pe casa scarilor.

Ulterior, anchetatorii au stabilit ca fata de 15 ani s-a asezat pe o bordura si a scos picioarele printr-un cadru metalic montat pe peretele exterior al blocului cu rol de balustrada, care la un moment dat s-a desprins si a tras-o pe copila dupa el.

Fata a cazut in gol si medicii nu au mai putut decat sa constate decesul.

In acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si