Sătmăreanul Silviu Stancu are 28 de ani. El are o viață demnă de film. Bărbatul s-a născut în satul Cehal, județul Satu Mare, într-o familie numeroasă. El a rămas fără mână de la 11 ani, în urma unei maladii care era să îl coste viața.

Citește si: În România au apărut primele indicatoare rutiere în limba ucraineană. Ce au transmis autoritățile

Silviu nu s-a lăsat și a început o luptă crâncenă cu destinul. În final el a reușit și a demonstrat că orice este posibil.

Silviu le-a demonstrat tuturor ce poate

Silviu Stancu a fost diagnosticat cu o formă de cancer osos, la doar 11 ani. Medicii au luat decizia de a-i amputa brațul, de la nivelul umărului, pentru a-i salva viața. Și au reușit, într-un final. Dar din acest moment a început lupta lui Silviu cu acest destin crunt. Mai ales că provine dintr-o familie modestă, cu părinți care muncesc pe unde pot în satul natal, dar și cu patru frățiori mai mici.

Tânărul și-a asumat rolul de frate mai mare. El a obținut imediat permisul de conducere pentru că are nevoie de acest document pentru a lucra. În 2015, pe când avea 21 de ani, a strâns câțiva bănuți, cum a putut, și a urmat cursurile unei școli de șoferi.

Examenul pentru obținerea permisului de conducere l-a luat din prima, reușind să îi uimească pe instructori și pe examinatori.

Citește si: Schimbări în toată lumea când intrăm în Anul Tigrului. 2022 ar putea fi "feroce", spune zodiacul chinezesc

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Totuși, Silviu și-a găsit cu greu un loc de muncă. El mereu a muncit pe unde a putut, însă s-a lovit de intoleranța și discriminarea patronilor. Nu a contat că era foarte harnic, handicapul fizic fiind o barieră pe care nu mulți oameni de afaceri au dorit să îl treacă cu vederea.

Silviu a auzit apoi că o firmă celebră de livrări la domiciliu face angajări în municipiul Satu Mare. Grație unei mătuși, care a acceptat să îl găzduiască necondiționat în municipiul Satu Mare, tânărul și-a încercat norocul. Iar reprezentanții firmei au fost încântați să îi acorde o șansă, pe care nu au regretat-o.

Tânărul și-a impresionat angajatorul. El a obținut, în două luni, cel mai mare calificativ. A lucrat zilnic din proprie voință – între 8 și 14 ore. Angajatorul i-a permis să lucreze și parțial, cu patru ore, dar Silviu a insistat să muncească, fiind recompensat pe măsură.

Citește si: Cine este și cum arată soția lui Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România

„Lumea când mă vede mă felicită. Mă ajută cu livrarea, să scot comanda din geantă. Mulți îmi lasă și un bacșiș foarte bun, motiv pentru care le mulțumesc. Mă înțeleg foarte bine și cu firmele de la care preiau comenzile, angajații acestora sar mereu în ajutorul meu”, a

spus Silviu Stancu pentru PresaSM.

Silviu își dorește foarte mult ca și frații lui să ajungă bine în viață. El are patru frați mai mici, pe care îi ajută cum poate el mai bine.

Un patron l-a ajutat pe Silviu să-și cumpere o mașină mai bună

Pe atunci, Silviu avea o mașină foarte uzată. Autoturismul îi făcea probleme. Atunci, Bogdan Fușle, patronul restaurantului Capricci, situat la etajul Shopping City Satu Mare, a decis să-l ajute.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

El a fost impresionat de povestea lui Silviu și i-a dat suma de cinci mii de lei, exact cât îi lipsea, pentru a-și cumpăra o altă mașină, mult mai bună, cu schimbător de viteze automat.

Citește si: Motivul uluitor pentru care un japonez a cheltuit aproape 15.000 de euro pentru a arăta ca un câine: „Un collie. Rasa mea preferată”

„Am rămas impresionat de povestea lui Silviu. Mai ales că am văzut cât de tare își dorește să muncească. Deși nu a vrut să își spună necazurile, mi-am dat seama că ar avea nevoie de o mașină nouă. Din vorbă în vorbă am aflat că mai are nevoie de 5.000 de lei pentru a-și cumpăra un Volkswagen cu schimbător de viteze automat, așa că – fără să stau pe gânduri – i-am dat suma respectivă. Iar acum poate să lucreze în condiții mult mai sigure”, a spus Bogdan Fușle.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si