VIDEO - Simona Halep, cu spatele la zid în scandalul de dopaj. "Faza de investigație a luat sfârșit"

Simona Halep a fost acuzată oficial de dopaj, informează presa sportivă. Fostul lider WTA are la dospoziţie doar 20 de zile în care să conteste sau să recunoască acuzaţia.

Author: Sorin Negru joi 03 noiembrie 2022 , 09:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Simona Halep se află în fața celui mai dificil test din cariera sa: să își dovedească nevinovăția în fața acuzațiilor de dopaj după US Open 2022.

Citeste si: Ipoteză nouă în scandalul dopajului Simonei Halep

ITIA, agenția internațională pentru integritatea tenisului, a precizat pentru GSP că dacă Simona Halep va contesta acuzaţia de dopaj, audierile de la apel nu vor fi făcute publice.

Simona Halep are la dispoziție 20 de zile pentru apărare

„Nu există încă o dată confirmată. Audierea va fi convocată de o organizație independentă, Sports Resolutions, care va decide componența juriului și va confirma detaliile. Nu vom confirma data audierii sau audierilor, dar vom comunica rezultatul final atunci când va fi cunoscut”, au transmis oficialii de la forul sportiv.

Citeste si: Simona Halep sabotată de staff

Potrivit TVR, faza de investigație a luat sfârșit, iar Simona Halep are la dispoziție 20 de zile, fie să conteste actul de acuzare, fie să încheie un acord de recunoaștere.

În acest ultim caz, Halep ar primi o sancțiune de 3 ani, nu de 4 ani, cum este penalizarea standard.

"Având în vedere că atât la proba A cât și la proba B, sportiva, și sportivii în general, nu doar ea, participă în mod direct: ei pun proba în aceste recipiente și, mai mult decât atât, au ocazia, dreptul și ocazia de a fi prezenți, personal sau prin reprezentant, la deschiderea probei B, așa cum a fost cazul nostru, o contra-expertiză, este o variantă cu șanse foarte mici de contestare”, a spus Paul Ciucur unul dintre românii care fac parte din echipa Sport Resolutions.

Ce suspendare riscă Simona Halep

Devastată după verdictul care a șocat lumea sportului, Simona Halep încearcă din răsputeri să-și spele reputația și să dovedească faptul că nu s-a dopat. Ce suspendare riscă tenismena, dacă nu reușește să își dovedească nevinovăția.

Simona Halep fost suspendată provizoriu din tenis, până când Agenția Mondială Antidoping va finaliza ancheta. Oficialii din tenis au decis suspendarea temporară a Simonei, însă ea riscă să fie elminată din circuitul WTA pe o perioadă lungă de timp. 

Simona Halep a fost depistată pozitiv la Roxadustat, o substanță interzisă prin regulament de WADA. Roxadustat ajută la tratarea anemiei sau afecțiunilor renale, iar substanța stimulează producția de globule roșii din organism. 

Simona Halep a transmis că nu a luat în mod conștient substanța interzisă și că va depune toate eforturile pentru a se apăra. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si