Chiar dacă majoritatea copiilor fac forme ușoare de infectare cu coronavirus, există și situații în care boala se poate agrava brusc. 

Medicul infecţionist Adrian Marinescu de la Institutul „Matei Balş” din Capitală atrage atenția cu privire la un simptom care nu trebuie neglijat în cazul copiilor. Este vorba de respirația dificilă, grea.

Copiii pot să fie presimptomatici, nu asimptomatici

„Copiii pot să nu fie asimptomatici, pot să fie presimptomatici, adică, atenţie, există un interval de urmărire, mai ales în prima săptămână, când există riscul să apară şi complicaţii. Ce contează foarte mult este dacă la un moment dat respiraţia începe să fie grea. În gripă, debutul este de obicei brusc şi insuficienţa respiratorie apare mult mai repede, aici lucrurile se întâmplă pas cu pas, şi trebuie să vedem dacă la un moment dat se întâmplă o lipsă de oxigen”, a precizat Adrian Marinescu.

Medicul de la Matei Balș spune că în doar câteva zile există posibilitatea ca starea copilului să se schimbe. Recent, presa a relatat cazul primului copil din România internat la ATI cu o formă gravă de coronavirus.

Citeste si: Klaus Iohannis a recunoscut: De câte ori s-a testat pentru coronavirus

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Explicația medicilor a fost aceea că organismul copilului a reacționat excesiv la prezența virusului și toate organele interne s-au inflamat. Din fericire, băiețelul a trecut cu bine peste pericol și a fost externat zilele trecute.

„Trebuie în mod evident să evităm tratamentul cu antibiotice, marea majoritate a infecţiilor respiratorii în cursul sezonului rece sunt infecţii virale, iar tratamentul antibiotic trebuie administrat numai în momentul în care este vorba despre

o infecţie bacteriană”, a afirmat Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Citeste si: Alexandru Rafila explică recordul de îmbolnăviri cu coronavirus. Ce va urma în România

Deschiderea școlilor, bomba cu ceas din criza coronavirusului

Profesorul Alexandru Rafila este de părere că numărul mare de cazuri de coronavirus înregistrat în ultimele zile în România se exlică în primul rând prin redeschiderea şcolilor. ”Rămâne să vedem dacă în zilele următoare ne stabilizăm sau creşterea va continua”, a declarat profesorul Rafila.

”E normal să fie aşa, copiii sunt mai greu de strunit, vin la şcoală, pleacă de la şcoală. Copiii, adolescenţii sunt cei care se îmbolnăvesc, fac forme banale, dar pot transmite boala unora dintre cei foarte apropiaţi, mai  vârstnici, care pot să facă şi complicaţii”, a declarat Alexandru Rafila. 

Sursa: Antena 3

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si