Alexandru Rafila arată că, în întreaga Uniune Europeană, redeschiderea şcolilor a dus la creşterea numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Și asta din cauza faptului că în mediul şcolar respectarea măsurilor de distanţare fizică este mai greu de realizat.

”Copiii sunt mai greu de strunit”

”E normal să fie aşa, copiii sunt mai greu de strunit, vin la şcoală, pleacă de la şcoală.

Copiii, adolescenţii sunt cei care se îmbolnăvesc, fac forme banale, dar pot transmite boala unora dintre cei foarte apropiaţi, mai  vârstnici, care pot să facă şi complicaţii”, a declarat Alexandru Rafila.

Ce va urma în România

Întrebat dacă recordul de îmbolnăviri înregistrat miercuri este cauzat de redeschiderea şcolilor, Rafila a afirmat: ”Părerea mea este că da. Suntem la 10 – 12 zile de la momentul redeschiderii şcolilor. Deocamdată vedem număr mare de cazuri, duminică am avut un record pentru o zi de duminică, sâmbătă am avut un record pentru sâmbătă, astăzi avem un record absolut. Rămâne să vedem dacă în zilele următoare ne stabilizăm, ajungem pe aşa-numitul platou sau creşterea va continua”. 

Rafila mai spune că ”este clar că ne aflăm într-o perioadă în care întreaga UE este afectată de creşterea numărului de cazuri şi România nu face exceţie”.

ZI NEAGRĂ în România. Record absolut de noi cazuri de coronavirus

Zi neagră pentru România:  alte 2158 de cazuri de COVID-19  au fost confirmate în ultimele 24 de ore, un record absolut de la începutul pandemiei. Cifrele record vin la două săptămâni de la începerea școlii.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta- wowbiz.ro

În acest moment, peste 550 de pacienți sunt internați la Terapie Intensivă, iar  alte 33 de decese  au fost raportate în ultimele 24 de ore.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si