Șir de cutremure în Indonezia după seismul de 7,1 grade pe scara Richter

În ultimele ore, în Indonezia, a avut loc un șir de cutremure. Primul care a avut loc a fost seismul de 7,1 grade pe scara Richter, care a avut loc pe data de 14 noiembrie la ora 18:17. Apoi a fost urmat de încă 90 de replici.

G.B., vineri 15 noiembrie 2019 , 12:32

Șir de cutremure în Indonezia, după seismul de 7,1 grade pe scara Richter
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cutremurul de 7,1 grade pe scara Richter a avut loc Marea Molucelor, dar s-a resimțit extrem de puternic și în insulele din arhipelagul indonezian. Autoritățile indoneziene au intrat în alertă după ce au urmat încă 90 de replici și au emis o alertă de tsunami.

Citeste si: Imagini spectaculoase cu primul elicopter de pe heliportul Spitalului Universitar din București

În urma mișcării tectonice o biserică a fost dărâmată, iar mai multți oameni au fost accidentați. Guvernul a transmis populației să nu intre în panică și i-a învățat ce să facă în astfel de situații.

Șir de cutremure în Indonezia, după seismul de 7,1 grade pe scara Richter

Citeste si: O familie vegană și-a înfometat copilul de un an până a murit

Seismul care a avut loc ieri a fost confirmat la scurt timp de Serviciul Geologic al Statelor Unite, cel care înregistrează activitatea seismică care are loc la nivel mondial. Epicentrul seismului a fost localizat la o profunzime de doar 45 de kilometri, în largul coastelor insulelor Moluce.

Ternate este cea mai apropiată localitate, de punctul fierbinte, din punct de vedere seismic. Localitatea este la 140 de kilometri nord-est.

Șir de cutremure în Indonezia, după seismul de 7,1 grade pe scara Richter

Agenția care se ocupă cu problemele de climatologie, meteorologie și geofizică din Indonezia (BMKG) a emis o alertă de tsunami în special pentru insulele din nordul insulelor indoneziene.

Șir de cutremure în Indonezia, după seismul de 7,1 grade pe scara Richter

Citeste si: Francis Delmonico, fost profesor la Harvard: ”Trei-patru medici nu pot cădea de acord să comită, împreună, o crimă!”

Indonezia ete situată în Cercul de foc al Pacificului, cea mai intensă și activă zonă seismică de pe planetă. Valul tsunami ce s-a estimat că se va produce va măsura o jumătate de metru.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si