Sistemul medical din România, zguduit de un nou scandal: un programator IT consultă pacienți și le prescrie medicamente

Încă un medic fals descoperit în județul Brașov. Soția sa este oficial medic de familie în oraș, dar când nu vine ea la cabinet, soțul de meserie programator IT îmbracă halatul alb și îi tratează pe cei aflați bolnavi.

K.B., joi 16 ianuarie 2020 , 12:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cazul a fost descoperit de echipa Digi24. Poliția a fost și ea sesizată în acest caz. Confrom unor investigații, s-adescoperit că bărbatul a dat, in ultimele nouă zile, peste două sute de bilete de trimitere, rețete compensate și prescripții medicale. În plus, ar fi consultat zeci de pacienți, în locul medicului.

Citeste si: Părinţii celor patru copii din Timişoara, morţi într-un incendiu, cercetaţi pentru ucidere din culpă şi distrugere

Citeste si: Actriţa din „Captain America: The First Avenger” care şi-a înjunghiat mortal mama susţine că a acţionat în autoapărare

„Din punctul nostru de vedere, la acest moment, nu este în regulă ceea ce constatăm, pentru că dumneavoastră nu aveți calitate de medic și atunci nu puteți să oferiți tratamente și rețete”

„(Este o practică normală?) Nu, nu mi se pare normală, dar... (De ce credeți că nu este normală?) Pentru că calitatea mea nu este de medic, de asta nu mi se pare normală, dar există o explicație:Trebuie un medic înlocuitor, pe care nu-l putem găsi”, spune Marius Hîrseanu, programator IT.

Citeste si: Adevărul despre starea de sănătate a Cristinei Țopescu! ”Își făcuse analizele și un RMN”

„DSP a județului Brașov va efectua un confrol, prin intermediul Serviciului Control de Sănătate Publică, în vederea sesizării aspectelor semnalate de către dumneavoastră”, spune Anca Bâtiu, purtător de cuvânt DSP Brașov, potrivit Digi24.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si