Situație critică în țară: au fost declarate 5 cazuri de gripă, iar în Buzău sunt peste 1.300 de cazuri de infecții respiratorii

Situație critică în țară după cele cinci cazuri de gripă, declarate în țară. De altfel, la Buzău, s-au înregistrat miercuri peste 1.300 de cazuri de infecții respiratorii.

G.B., miercuri 09 octombrie 2019 , 18:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scântei din cadrul DSP Buzău, în ultima săptămână s-au în registrat 1.305 cazuri de infecţii respiratorii, creşterea fiind semnificativă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În acelaşi interval, ar mai fi fost diagnosticate aproape 300 de pneumonii în rândul buzoienilor.

Situație critică în țară: au fost declarate 5 cazuri de gripă

„Institutul Cantacuzino ne-a anunţat că deja au fost confirmate cinci cazuri cu gripă – la 3 copii şi 2 adulţi – internaţi în diferite unităţi sanitare din Bucureşti. Deocamdată, infecţiile respiratorii sunt la un nivel destul de înalt, dacă ne raportăm la anul trecut.

Citeste si: Mașină de poliție, lovită chiar de soferul minor urmărit de oamenii legii

În Buzău sunt peste 1.300 de cazuri de infecții respiratorii 

Situație critică în țară: au fost declarate 5 cazuri de gripă în țară, iar în Buzău sunt peste 1.300 de cazuri de infecții respiratorii

Citeste si: Specialiștii au dat verdictul: Gheorghe Dincă avea discernământ când a ucis-o pe Alexandra Măceșanu

Anul acesta la Buzău am înregistrat 1.305 infecţii respiratorii, faţă de anul trecut - 161, în săptămâna 40. Sunt uşoare, pentru că doar 38 au impus spitalizare. Pneumoniile - şi ele sunt mai crescute faţă de sezonul precedent: avem 297 înregistrate, faţă de sezonul precedent”, a declarat medicul epidemiolog Carmen Scântei.

Situație critică în țară: au fost declarate 5 cazuri de gripă, iar în Buzău sunt peste 1.300 de cazuri de infecții respiratorii

Citeste si: David are 19 ani și se zbate între viață și moarte după ce s-a electrocutat. Are nevoie de ajutor!

Virusul identificat până acum la bolnavii diagnosticaţi cu gripă este nou faţă de cel care a generat cele mai multe îmbolnăviri anul trecut, fiind vorba despre AH3N2, susține sursa citată.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si