Situație de nedescris la un centru social din Mehedinți. Bolnavi cu afecțiuni psihice, puși la muncă de câmp

Situație revoltătoare la un centru social din Mehedinți, unde zeci de persoane cu handicap au fost puse la muncă chiar de către șeful centrului în care erau internate.

Author: Laura Macovei vineri 21 octombrie 2022 , 16:16

Situație de nedescris la un centru social din Mehedinți. Bolnavi cu afecțiuni psihice, puși la muncă de câmp

Situație de nedescris la un centru social din Mehedinți. Bolnavi cu afecțiuni psihice, puși la muncă de câmp

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cei care au făcut descoperirea șocantă sunt inspectorii de la Consiliul de Monitorizare, în urma unei vizite la azil. În urma descoperirii, autoritățile au fost sesizate, dar până la finalizarea verificărilor, centrul rămâne deschis. 

Atenție! Informații cu un puternic impact emoțional

Cei 24 de pacienți cu probleme psihice erau puși la muncă silită chiar de către șeful centrului.

Lua beneficiarii acasă, la munca de câmp, practic îi exploata, pentru că ei nu știu valoarea banului, nu știu nimic și pentru un bol de mâncare munceau de dimineață până seara ”, a explicat Clara Mica, inspector al Consiliului de Monitorizare.

Bolnavii trăiau în condiții inumane

În centru, bolnavii erau ținuți în condiții inumane, camerele fiind murdare, cu mobilier învechit și pereți scorojiți, iar frigul era la ordinea zilei, dar și a nopții, mai ales.

Citeste si: Un asistent de la Spitalul Filantropia Craiova a luat un sedativ cu intenția de a se sinucide

Directorul DGASPC Mehedinți recunoaște că știa deja ce condiții trebuie să suporte bolnavii, dar susține că este vorba de o situație mult mai complicată, fiind vorba de subfinanțarea sistemului. Cu toate acestea, nici directorul și nici șeful de centru nu recunosc faptul că pacienții erau puși la muncă împotriva voinței lor.

Citeste si: Un medic celebru din Austria a fost lăsat fără bani de o tânără româncă. Femeia va ajunge în spatele gratiilor

Cel puțin până pe 15 noiembrie, cei 24 de pacienți cu probleme psihice vor dormi în aceleași condiții și ar putea fi puși în continuare la muncă.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si