Situație dramatică! Peste 300 de șoferi români de TIR, blocaţi la graniţa Italiei cu Slovenia, de 48 de ore

Peste 300 de șoferi români de camion care tranzitează Slovenia și sunt blocați de două zile în punctele de trecere a frontierei la ieșirea din Italia.

Author: K.B. duminică 15 martie 2020 , 11:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mai mulți șoferi aflați la graniţa Italiei cu Slovenia au lansat apeluri disperate și afirmă că doar camioanele înmatriculate în România sunt blocate.

"Buna seara. Facem un apel către organele abilitate din Romania pt a rezolva situatia celor peste 300 de camioane romanești blocate in punctele de frontieră Gorizia si Fernetti (Italia-Slovenia) de peste 30 ore!!!!
Doar colegilor cu numere de Romania le este interzisă trecerea in Slovenia, celorlalți colegi unguri, italieni

și sloveni li se acorda drept de trecere.
Mai mult de atat, in acesta seara cativa colegi ai nostri care au cerut explicatii, la limita rabdării, au fost bruscati de catre autoritati.

Citeste si: Alianţa Medicilor, apel către autorităţi să pregătească sistemul medical pentru ”efortul uriaş” la care va fi supus

Citeste si: Traian Berbeceanu: Nu este adevărat că alimentele vor fi raţionalizate, nu este adevărat că ţara va fi blocată

Exista informatii de la colegii nostri ca unul dintre colegi chiar a fost bătut la Fernetti de catre cei de la politie.
Oamenii respectivi in proportie de 90% fac curse tur retur Italia-Romania și nu dețin in camioane suficiente provizii de apa și mancare pt a putea ramane incă

o perioadă de timp acolo.

Intelegem ca este o situatie sensibilă in aceste zile, dar acei oameni sunt compatrioti ai nostri, colegi ai nostri, ajunsi la capatul rabdarii,ținuți ca si animalele pe marginea drumului fara o toaleta, fara posibilitatea de a se aproviziona, fară informatii clare despre ce urmeaza.

Sunt sute de camioane frigorifice care risca să piardă marfurile avand in vedere ca motorina ce asigura rularea motoarelor la agregatele frigorifice este pe terminate.

Apelul meu, al nostru, se indreapta catre ambasada Romaniei in Italia, Ministerul Transporturilor și oricarui organ abilitat din Romania care poate găsi o solutie de compromis ce ar scoate oamenii afara din acel camp unde stau de 2 zile !!Multumim !!Pe sosele ne avem doar unii pe ceilalți!!"

Citeste si: Genesis Breyer P-Orridge, muzician experimental şi artist vizual, a murit la vârsta de 70 de ani

Pagina Infotrucker are postat duminică de dimineață un mesaj în care anunță ce se întâmplă la granița Italiei cu Slovenia:
"⬆️ UPDATE 2 (ora 9:15) dragi șoferi români/transportatori blocați la punctele de frontieră Fernetti și Gorizia din Slovenia, facem un apel la voi să vă păstrați calmul. Niciun conflict acolo nu va rezolva problema, ci o va complica!

În acest moment, la fel ca pe întreg parcursul nopții, autoritățile române lucrează la rezolvarea situației. Din păcate, problema este în Slovenia, unde de câteva zile este un Guvern nou.

La nivel diplomatic se lucrează non-stop!

Vă asigurăm de asta!

⬆️ UPDATE 1 (ora 8:40) conform informațiilor care vin în continuare din Slovenia, traseul stabilit pentru convoiul umanitar este “poveste”, după cum ne-au declarat mai multe persoane blocate acolo.

“Rugați public toți colegii transportatori, să vă pună la dispoziție fotografii și înregistrări, să vadă și Uniunea Europeană și mai ales guvernanții români unde am ajuns!”, ne-a declarat Iulia C.

Facem pe aceasta cale apel la Guvernul României, respectiv ministerelor din subordine sa Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania să rezolve cu celeritate situația cetățenilor români blocați la frontierele Sloveniei cu Italia și Sloveniei cu Ungaria.", a spus Ilie Matei, un șofer de TIR cunoscut în mediul online pentru pagina sa, Omul Șoselelor.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si