Situatie incredibila la o scoala din judetul Buzau. Copiii invata intr-un camin cultural: "Soarecii se plimba ca la ei acasa"

Părinţii copiilor din localitatea buzoiană Limpeziş, care au început, luni, cursurile nu într-o şcoală nouă, ci într-un cămin cultural, unde clasele sunt mici şi despărţite de perdele, spun că ”e o măgărie ce se întâmplă” şi că în căminul cultural ”şoarecii se plimbă ca la ei acasă”. La rândul lor, profesorii susţin că încearcă să-i facă pe elevi să nu simtă diferenţele, ”să se considere asemenea copiilor de la oraş”. ##VIDEO23830##

luni 12 septembrie 2016 , 15:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Copiii din satul buzoian Limpeziş, comuna Movila Banului, au început cursurile, pentru al optulea an consecutiv, în căminul cultural din localitate.

Lucrările de reabilitare la şcoala din sat au început în anul 2008, însă din cauza lipsei banilor acestea au fost oprite, astfel că în prezent copiii învaţă în căminul cultural, unde clasele sunt înguste şi despărţite de perdele, în loc de ziduri.

Părinţii copiilor spun că s-au săturat de promisiuni şi sunt revoltaţi că aceştia nu pot învăţa în aceleaşi condiţii ca elevii de la oraş.”Aveam aşteptări, aveam promisiuni că o să înceapă anul şcolar în şcoala nouă şi am rămas cu promisiunea. Acum iar ne promit, copiii trebuie să aibă condiţii normale, sunt copii buni, e păcat să înveţe în căminul cultural. Noi ca părinţi le oferim tot ce le trebuie, ne implicăm, vrem să se implice şi şcoala şi primăria ”, a declarat Mioara Alexe, mama unui copil care învaţă în căminul cultural din Limpeziş.

Femeia spune că la căminul cultural ”şoarecii circulă ca la ei acasă, iar profesorii se sperie mai rău ca elevii”.

”Şoarecii circulă ca la ei acasă, profesorii se sperie mai rău ca elevii, sunt păianjeni, mai lasă de dorit şi curăţenia, să mai dau şi alte detalii nu are rost, femeia de serviciu e de ani de zile, să zicem că nu are produse suficiente pentru curăţenie”, a adăugat femeia, care susţine că anul trecut copiii au fost obligaţi să facă curat în clasele improvizate.


Părinţii copiilor mai spun că ”e o măgărie ce se întâmplă aici”, dar şi că le e teamă ”să nu le pice ceva în cap copiilor”.

”Ne-au promis multe, dar rămânem cu promisiunea, am fată în clasa a VII-a, ne-am săturat, din clasa întâi ne tot spun că ne fac şcoală, condiţiile sunt aşa cum sunt. E măgărie ce se întâmplă aici. Copiii nu au unde să se spele, e un robinet improvizat, nu au calculatoare, nu au săli de clasă.
Primarul a zis că s-au aprobat bani de la Guvern şi că se reiau lucrările la şcoală, dar ne-am săturat de promisiuni, mi-e frică să nu-i pice copilului ceva în cap”,
a spus Ionel Serea.

La rândul lor, profesorii care predau copiilor din Limpeziş reclamă condiţiile de studiu. Profesoara de matematică Ana Georgiana Călugărescu spune că elevii de la Limpeziş nu ştiu cu adevărat ce înseamnă şcoală pentru că ei au învăţat doar în căminul cultural.


Condiţiile de aici le ştie toată lumea, unele persoane nu le acceptă, dar asta e situaţia: copiii nu ştiu altă şcoală, sunt copii care au intrat aici în clasa întâi şi care sunt acum în clasa a VIII-a, ei nu ştiu ce înseamnă şcoală. Condiţiile sunt improprii, lumina nu e bună, mobilierul nu e bun, nici manualele nu sunt pentru o şcoală în anul 2016. Sperăm şi noi la o şcoală, promisiuni avem, dar să vedem.
Eu sper ca cei de clasa a VIII-a să cunoască şi ei cu adevărat şcoala, înainte de a absolvi gimnaziul. Le e greu şi lor şi nouă. Ei trebuie să se concentreze, noi ne modelăm, încercăm să-i facem să nu simtă diferenţele, încercăm sa-i facem să se considere ca ceilalţi, asemenea copiilor de la oraş.  Sunt copii foarte buni, sperăm ca de anul viitor să începem în altă şcoală
”, a declarat profesoara.

În judeţul Buzău, 12 la sută din şcoli şi grădiniţe au început anul şcolar fără să aibă autorizaţie sanitară de funcţionare.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Calendar ortodox 16 mai 2021: Ce mare Sfant este praznuit astazi, in Duminica... Calendar ortodox 16 mai 2021: Ce mare Sfant este praznuit astazi, in Duminica Mironositelor!
spotmedia.ro
Ce poate învăța România din situația din Seychelles, unde 60% din populație e... Ce poate învăța România din situația din Seychelles, unde 60% din populație e vaccinată, dar numărul de îmbolnăviri crește
spotmedia.ro
Cercetătorii au rezolvat o problemă veche de 40 de ani și au obținut ”Sfântul Graal” al... Cercetătorii au rezolvat o problemă veche de 40 de ani și au obținut ”Sfântul Graal” al bateriilor
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Adevărul despre vaccinare. Monica Pop: „Este o foarte mare greșeală medicală” Adevărul despre vaccinare. Monica Pop: „Este o foarte mare greșeală medicală”
infoactual.ro
Florin Cîțu nu s-a abținut în prima zi de relaxare. S-a întâmplat în această dimineață.... Florin Cîțu nu s-a abținut în prima zi de relaxare. S-a întâmplat în această dimineață. „Proastă decizie”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si