Social media afectează rata persoanelor care s-ar vaccina împotriva COVID-19

Doar 30% dintre britanicii intervievaţi într-un sondaj de opinie s-ar vaccina în mod sigur împotriva noului coronavirus, autorii cercetării atribuind acest procent scăzut teoriilor conspiraţiei şi neîncrederii în guvern, transmite Business Insider.

Alex Dumitrescu, luni 10 august 2020 , 09:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cercetătorii au mai afirmat că guvernul britanic şi companiile de media socială trebuie să combată dezinformarea pentru ca un vaccin să fie acceptat pe scară largă.

Un sondaj efectuat de Ipsos Mori şi universitatea Kings College London a arătat că 30% dintre persoanele din Marea Britanie au afirmat că sunt sigure că se vor vaccina pentru Covid-19, dacă va fi disponibil un vaccin.

O pondere de 23% au spus că foarte probabil se vor vaccina şi 20% că destul de probabil.

Cu toate acestea, 16% dintre respondenţi au spus că fie este improbabil că se vor vaccina, fie în mod sigur nu.

Dintre cei care au au afirmat că în mod sigur nu se vor vaccina, 36% au spus că ”se acordă o atenţie prea mare” vaccinului împotriva virusului care a provocat moartea a 47.000 de oameni în Marea Britanie, în timp ce 34% au afirmat că guvernul britanic încearcă să controleze populaţia obligându-i pe oameni să poarte măşti.

Vaccin versus social media

Potrivit realizatorilor cercetării, există o legătură clară între opoziţia faţă de un vaccin şi social media, ca sursă de informare. O proporţie de 27% dintre respondenţi au spus că se informează de pe  Whatsapp şi că este improbabil să contracteze virusul.

Profesorul Bobby Duffy, directorul institutului pentru politici al Kings College London, a avertizat că scepticismul faţă de vaccinuri este alimentat de teorii ale conspiraţiei şi de lipsa de încredere în politicieni i în ştiinţă.

Premierul Boris Johnson a afirmat luna trecută că oamenii care se opun vaccinurilor sunt „nebuni”.

Citeste si: Raed Arafat: „Avem peste 300 de focare de COVID-19 în ţară”

Ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, a cerut luna trecută membrilor Parlamentului să stea umăr la umăr împotriva celor care se opun vaccinurilor.

Guvernul britanic a comandat milioane de doze de posibile vaccinuri. Astfel, guvernul a comandat 100 de milioane de doze ale unui vaccin dezvoltat de Universitatea Oxford, considerat că se află în fruntea cursei globale de producere a unui vaccin pentru noul coronavirus.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR luni, 10 mai 2021. Dolarul scade extrem de mult față de leu! Euro, și... Curs valutar BNR luni, 10 mai 2021. Dolarul scade extrem de mult față de leu! Euro, și el în scădere! Cele mai noi cotații
spotmedia.ro
Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție
spotmedia.ro
Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci... Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci îi vei spune lui George unde vrei să mergi în vacanță și el va face ca asta să se întâmple
b1.ro
S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"! S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!
infoactual.ro
Adio ”manevre” fiscale! Legea profitului obligatoriu, strecurată pe furiș Adio ”manevre” fiscale! Legea profitului obligatoriu, strecurată pe furiș
infoactual.ro
Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si