Solicitarea de ridicare a carantinei în comuna argeşeană Bălileşti a fost respinsă

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a anunţat că solicitarea de ridicare a carantinei în comuna Bălileşti din judeţul Argeş, iniţiată de autorităţile locale, a fost respinsă de către instanţă.

Andreea Stoica, marți 11 august 2020 , 18:39

Carantină Bălileşti, judeţul Argeş
Carantină Bălileşti, judeţul Argeş
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  DSU a transmis, printr-un comunicat de presă, că prin această decizie se constată că hotărârea de instituire a carantinei în localitatea respectivă a fost emisă în mod legal.

  “Acţiunea înaintată de autorităţile din comuna Bălileşti, judeţul Argeş, în vederea anulării Ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă prinvind instituirea măsurii de carantinare zonală a localităţii enunţate anterior, a fost respinsă, ca neîntemeiată. Astfel, prin respingerea cererii s-a constatat faptul că Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4659265 din 01.08.2020 privind instituirea carantinei zonale în comuna Bălileşti, judeţul Argeş a fost emis în mod temeinic şi legal”, se arată în comunicatul DSU.

  Citeste si: Un nou focar de coronavirus face ravagii în România. 17 copii au fost infectați

  Importanţa măsurilor de carantinare pentru prevenirea răspândirii COVID-19

  Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă reaminteşte importanţa măsurii carantinării zonale şi precizează că această decizie este luată la propunerea DSP, cu avizul INSP, prin ordin al şefului DSU.

  Carantină Bălileşti, judeţul Argeş
  Carantină Bălileşti, judeţul Argeş

  Citeste si: Judeţul care înregistrează o creştere masivă a cazurilor de COVID-19

  “Totodată, dorim să subliniem importanţa măsurii de instituire a carantinei zonale în anumite regiuni, în vederea protejării comunităţilor împotriva infectării şi limitării răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2. Readucem în atenţia populaţiei faptul că măsura de carantinare zonală se instituie la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică teritorială cu avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi în baza Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă prin ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă”, se mai arată în comunicatul DSU.

  Citeste si: Un angajat al Spitalului din Timișoara a ascuns faptul că soția lui are coronavirus! Ulterior, s-a aflat că și el este infectat cu COVID-19

  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si