Coronavirus descoperit pe ambalajele produselor alimentare

Pe ambalajele de fructe de mare congelate și transportate dintr-un oraș-port, autoritățile din China au descoperit prezența noului coronavirus.

Alex Dumitrescu, marți 11 august 2020 , 15:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Orașul-port Dalia s-a confruntat în ultima perioadă cu o creștere a numărului de noi cazuri de coronavirus.

Descoperirea a fost făcută pe suprafața ambalajelor cu fructe de mare achiziționate de trei companii din orașul Yatai, autoritățile anunțând că fructele de mare proveneau dintr-un transport de bunuri importate aduse în Dalian, însă nu au precizat origina acestuia, potrivit Reuters.

În luna iulie, autorităţile vamale din Dalian, un important port din provincia nord-estică Liaoning, au descoperit prezenţa coronavirusului pe ambalaje de creveţi congelaţi importaţi din Ecuador, China suspendând ulterior importurile de la trei producători de creveţi din această ţară.

Angajații au intrat în carantină

Se crede că noul coronavirus a apărut la sfârşitul anului trecut într-o piaţă în care erau comercializate fructe de mare şi animale sălbatice din oraşul Wuhan, situat în centrul Chinei.

Autoritățile locale au mai precizat că o parte din fructele de mare au fost procesate pentru export, iar restul a fost depozitat și nu se găsesc încă pe piață.

Toate persoanele are au intrat în contact cu marfa au fost plasate în carantină, iar rezultatul testului pentru depistarea coronavirus a ieșit negativ.

Cel mai recent focar de coronavirus din oraşul Dalian a început la sfârşitul lunii iulie, primul caz fiind cel al unei persoane care lucra la o companie de procesare a fructelor de mare, notează Reuters. Până la 9 august, Dalian a raportat în total de 92 de cazuri de infectare.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si