Sorin Cîmpeanu, anunț despre rezultatele în educația din România

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a făcut mai multe precizări cu privire la educația din țara noastră. Acesta afirmă că este nevoie de mai mult timp pentru educație și că România ar avea cel mai scurt an școlar din Europa, după Albania. Astfel în 12 ani de școala, elevii din România petrec cu doi ani și jumătate mai puțin timp decât elevii din Germania.

Alina Raducu, marți 13 aprilie 2021 , 14:30

Sorin Cîmpeanu, anunț despre rezultatele în educația din România
Sorin Cîmpeanu, anunț despre rezultatele în educația din România[Sursa foto: Facebook Sorin Cîmpeanu]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"În afară de Albania nu ştiu să fie vreun alt stat cu o durată mai scurtă a cursurilor. Sunt 156 de zile în Albania, 168 în România. În Danemarca şi Italia cu 200 de zile de şcoală. Gândiţi-vă că în Germania sunt 42 de săptămâni.

Dacă nu vi se pare mare diferenţa între 34 de săptămâni la noi şi 42 de săptămâni în Germania vă spun eu: diferenţa de 8 săptămâni pentru 12 ani de învăţământ preuniversitar înseamnă că un elev din Germania face cu doi ani şi jumătate aproape mai mult decât un elev din România. Doi ani şi jumătate de şcoală mai mult. Sigur, în Albania face cu doi ani şi jumătate de şcoală mai puţin decât în România. Am auzit ieri un punct de vedere, că vrem calitate, nu cantitate. Dacă cineva îşi imaginează că se poate face şcoală într-o săptămână pe lună, eu zic să aducă argumente. Pentru şcoală e nevoie de timp. Rezultatele în educaţie se văd exclusiv pe termen mediu şi lung”, a precizat, marţi, la o întrunire în Ploieşti, Sorin Cîmpeanu.

Ce noi precizări face Ministrul Educației despre învățământul din România?

Ministrul mai spune că învățământul din România are nevoie de timp pentru ca rezultatele în educație să se oberve pe termen lung.

"Am auzit ieri un punct de vedere, că vrem calitate, nu cantitate. Dacă cineva îşi imaginează că se poate face şcoală într-o săptămână pe lună, eu zic să aducă argumente. Pentru şcoală e nevoie de timp. Rezultatele în educaţie se văd exclusiv pe termen mediu şi lung”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu, anunț despre rezultatele în educația din România
Sorin Cîmpeanu, anunț despre rezultatele în educația din România[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ministerul Educaţiei propune extinderea anului şcolar: Elevii vor avea vacanţe mai dese şi mai scurte

Totodată, Ministrul Educației aduce în discuție și faptul că un număr mai mare de evaluări în educației ar fi benefice pentru elevi.

"Eu, personal nu am înţeles niciodată trecerea în învăţământul preuniversitar la semestre. Nu spun că e rea, nu am înţeles-o eu, nu am înţeles ce avantaje are.

Nu am înţeles ce avantaje are să renunţăm la evaluări, evaluarea fiind un element de bază în procesul didactic. În loc să avem de trei ori evaluări, am avut de două ori evaluări.(...) Sistemele alea de educaţie către care ne uităm noi cu admiraţie au evaluări săptămânale, lunare şi finale. Nu există săptămână în care elevii să nu aibă o evaluare.(...) O să lansez ca temă de gândire doar, ea va fi lansată şi public în dezbatere cel mai târziu în toamna acestui an, şi eu, cel puţin, voi asculta cu mare interes opiniile
specialiştilor, experţilor în ştiinţele educaţiei. Nu insist că sunt deţinătorul adevărului şi nici Ministerul Educaţiei, însă pot să îmi susţin cu argumente ideile. Sunt argumente pro, sunt argumente contra şi le lansăm în dezbatere în aşa fel încât să vedem, într-un moment de cumpănă pentru că asta este ceea ce traversăm acum în educaţie, ca să nu mă exprim către alte domenii, este un moment de cumpănă să vedem care sunt deciziile cele mai bune în interesul elevilor şi al sistemului de educaţie. Este una din propuneri. Este una din propuneri, coroborată cu extinderea duratei cursurilor”
, a mai adăugat Ministrul Educației.

Citeste si: Ministrul Educației dorește ca examenele naționale să se desfășoare cu prezență fizică și în localitățile carantinate


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
A început maratonul de vaccinare în Capitală. Mii de români s-au prezentat la centrele... A început maratonul de vaccinare în Capitală. Mii de români s-au prezentat la centrele de imunizare: ”În timpul nopţii au fost şi câte 5 persoane pe minut”
spotmedia.ro
Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci... Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci îi vei spune lui George unde vrei să mergi în vacanță și el va face ca asta să se întâmple
spotmedia.ro
Vacanțele în străinătate se vor scumpi considerabil vara asta. Anunţul vine direct de... Vacanțele în străinătate se vor scumpi considerabil vara asta. Anunţul vine direct de la Booking.com
b1.ro
S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"! S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!
infoactual.ro
Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă
infoactual.ro
Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si