Ministrul Educației dorește ca examenele naționale să se desfășoare cu prezență fizică și în localitățile carantinate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că Bacalaureatul și Evaluarea Națională din acest an trebuie să se desfășoare cu prezența fizică a elevilor în școli și în localitățile care se află în carantină din cauza pandemiei de COVID-19.

Author: Alina Raducu vineri 09 aprilie 2021 , 09:39

Ministrul Educației dorește ca examenele naționale să se desfășoare cu prezență fizică și în localitățile carantinate
Ministrul Educației dorește ca examenele naționale să se desfășoare cu prezență fizică și în localitățile carantinate[Sursa foto: Facebook Sorin Cîmpeanu]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sorin Cîmpeanu a mai spus au fost deja demarate discuții împreună cu CNSU pentru ca elevii din localitățile carantinate să poată fi prezenți la examenele naționale, chiar dacă în școli vor fi impuse noi reguli de protecție sanitara.

Ministrul Educației anunță că toți elevii trebuie să susțină examenele naționale cu prezență fizică, chiar dacă localitățile în care se află sunt în carantină

Ministrul a precizat faptul că examenele naționale vor fi susținute cu prezenșă fizică în școli la datele care au fost deja stabilite.anunțate.

„Examenele sunt programate a fi susținute la aceleași date care sunt știute de mult timp. O certitudine este că ele vor fi organizate cu prezență fizică”, a declarat Cîmpeanu, la TVR 1, conform Mediafax.

Ministrul Educației dorește ca examenele naționale să se desfășoare cu prezență fizică și în localitățile carantinate
Ministrul Educației dorește ca examenele naționale să se desfășoare cu prezență fizică și în localitățile carantinate[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Elevii protestează și solicită Guvernului să modifice data începerii școlii

De asemenea, pentru elevii din zonele care vor fi în carantină chiar în zilele examenelor finale, se iau deja măsuri pentru ca ei să poată participa fizic.

„Avem demarate discuții la nivelul CNSU și pentru situația în care unele localități ar fi în carantină, de analiză a posibilității de a organiza în condiții de respectare a unor reguli în plus de siguranță sanitară inclusiv în acele localități să solicităm organizarea examenului naționale, știut fiind că ele sunt determinate pentru viitorul oricărui tânăr”, a mai adăugat Ministrul Educației.

Citeste si: Cel mai tânăr miliardar care s-a îmbogățit prin forțe proprii. Are doar 26 de ani și a renunțat la Stanford pentru visul său

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si