Ministrul Educației dorește ca examenele naționale să se desfășoare cu prezență fizică și în localitățile carantinate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că Bacalaureatul și Evaluarea Națională din acest an trebuie să se desfășoare cu prezența fizică a elevilor în școli și în localitățile care se află în carantină din cauza pandemiei de COVID-19.

Sorin Cîmpeanu a mai spus au fost deja demarate discuții împreună cu CNSU pentru ca elevii din localitățile carantinate să poată fi prezenți la examenele naționale, chiar dacă în școli vor fi impuse noi reguli de protecție sanitara.

Ministrul Educației anunță că toți elevii trebuie să susțină examenele naționale cu prezență fizică, chiar dacă localitățile în care se află sunt în carantină

Ministrul a precizat faptul că examenele naționale vor fi susținute cu prezenșă fizică în școli la datele care au fost deja stabilite.anunțate.

„Examenele sunt programate a fi susținute la aceleași date care sunt știute de mult timp. O certitudine este că ele vor fi organizate cu prezență fizică”, a declarat Cîmpeanu, la TVR 1, conform Mediafax.

Ministrul Educației dorește ca examenele naționale să se desfășoare cu prezență fizică și în localitățile carantinate
Ministrul Educației dorește ca examenele naționale să se desfășoare cu prezență fizică și în localitățile carantinate
(sursa foto: PixaBay)

Citeste si: Elevii protestează și solicită Guvernului să modifice data începerii școlii

De asemenea, pentru elevii din zonele care vor fi în carantină chiar în zilele examenelor finale, se iau deja măsuri pentru ca ei să poată participa fizic.

„Avem demarate discuții la nivelul CNSU și pentru situația în care unele localități ar fi în carantină, de analiză a posibilității de a organiza în condiții de respectare a unor reguli în plus de siguranță sanitară inclusiv în acele localități să solicităm organizarea examenului naționale, știut fiind că ele sunt determinate pentru viitorul oricărui tânăr”, a mai adăugat Ministrul Educației.

Citeste si: Cel mai tânăr miliardar care s-a îmbogățit prin forțe proprii. Are doar 26 de ani și a renunțat la Stanford pentru visul său

 


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...