Sorin Cîmpeanu: „Peste 100 de şcoli din Bucureşti au cerut să treacă la cursuri online”

Sorin Cîmpeanu a făcut noi declarații. Ministrul Educației a anunțat că în jur de 100 de şcoli din Bucureşti au cerut să treacă la cursuri online. Nouă cereri au fost făcute pe motive epidemiologice.

Author: Georgiana Balaban marți 12 octombrie 2021 , 20:02

sorin cîmpeanu anunț școli online

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre trecerea școlilor în regim online.

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sorin Cîmpeanu a anunţat, marţi seară, că peste o sută de şcoli din Capitală au solicitat trecerea la cursuri online, nouă dintre cereri fiind bazate pe motive epidemiologice.

„Singurele două inspectorate care au înregistrat un număr mare de solicitări, care reflectă şi o teamă- justificată, desigur- sunt Bucureştiul şi Oltul, care a înregistrat 50 de solicitări de trecere în online", a afirmat el.

Citeste si: VIDEO| Școlile rămân deschise în orice condiții, dar măsurile de siguranță promise încă lipsesc, spre disperarea părinților

Politicianul susține că solicitările „trebuie să fie aprobate atunci când există acest sentiment de teamă”, întrucât altfel părinţii nu şi-ar mai trimite copiii la şcoală.

Citeste si: Scenariu propus în Guvern: școlile fără cazuri COVID rămân deschise și peste rata de 6 la mie

Ce a declarat Sorin Cîmpeanu

„Până la această oră, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a primit 100 de cereri de suspendare a activităţii cu prezenţă fizică, este vorba de 91 de cereri de suspendare în baza articolului 3.2 şi de nouă cereri de suspendare a activităţii în baza articoluliui 6.9. Articolul 6.9 presupune şi avizul DSP şi hotărârea Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, articolul 3.2 presupune decizia Inspectoratului, la solicitarea şcolii", a afirmat Sorin Cîmpeanu, marţi, la Digi 24.

Ministrul Educației a menționat că în Bucureşti au făcut astfel de solicitări încă 10 şcoli. Astfel, sunt 101 cereri pe baza articolului 3.2 şi 9 pe baza articolului 6.9.

sorin cîmpeanu anunț școli online

Declarații făcute de ministrul Educației.

[Sursa foto: Facebook]

Cîmpeanu a vorbit și despre orașul Cluj. Acolo rata de incidență a depășit 10 la mie. În Cluj s-au făcut doar patru solicitări în baza articolului 3.2 şi o solicitare în baza articolului 6.9, iar în Timişoara, unde incidenţa este peste 12 la mie, au fost patru solicitări în baza articolului 3.2 şi niciuna în baza articolului 6.9.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunț despre controale sanitare în școli

Cîmpeanu a menţionat că sunt judeţe care nu au făcut nicio solicitare: Tulcea, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Satu Mare, Sibiu.

„Singurele două inspectorate care au înregistrat un număr mare de solicitări, care reflectă şi o teamă- justificată, desigur- sunt Bucureştiul şi Oltul, care a înregistrat 50 de solicitări de trecere în online. Din discuţiile pe care le-am avut şi ieri şi astăzi cu inspectoratele şcolare judeţene a reieşit că trebuie să fie aprobate atunci când există acest sentiment de teamă, trebuie să fie aprobate pentru că, în caz contrar, dacă părinţii se tem atât de mult încât nu şi-ar mai trimite copiii la şcoală, n-are niciun sens să nu se aprobe la nivelul Inspectoratului aceste solicitări", a explicat ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a afirmat că aproape un sfert din şcolile din Capitală desfăşoară cursurile online.

Citeste si: Ministrul Educației anunță noi reguli pentru elevi, după ce cazurile de COVID-19 au început să crească alarmant! Ce se va întâmpla cu testarea în școli?!

Potrivit ministrului Educaţiei, în total la nivel naţional sunt 226 de unităţi şcolare care au cerut trecerea în online pe baza articolului 3.2 (cu aprobare ISJ/ISMB) şi 83 pe baza Art. 6.9. (pe baza de infectări, cu aviz DSP şi solicitare de hotărâre CJSU/CMBSU).


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si