Anunțul de ultim moment făcut de Ministrul Educației. Ce trebuie să afle elevii

Ministrul Educaţiei a vorbit despre recuperarea cursurilor pierdute. „Dacă este nevoie de organizare la nivelul zilei de sâmbătă, va decide fiecare cadru didactic în funcţie de volumul pierderilor pe care îl va identifica.” a transmis Sorin Cîmpeanu.

Author: Georgiana Balaban luni 11 ianuarie 2021 , 08:01

sorin cîmpeanu cursuri pierdute elevi
Sorin Cîmpeanu - ministrul Educației.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, anunţă că o eventuală recuperare în zile de sâmbătă a cursurilor pierdute de elevii care nu au putut participa la şcoala online, în cadrul aşa-numitelor „acţiuni remediale”, depinde de decizia cadrelor didactice. El spune că şcolile vor primi bani calculaţi pentru fiecare elev pentru asemenea acţiuni.

„Dacă este nevoie de organizare la nivelul zilei de sâmbătă, va decide fiecare cadru didactic în funcţie de volumul pierderilor pe care îl va identifica. Nu te poţi antepronunţa. Poate este suficient să vii cu două-trei ore în fiecare zi”, a afirmat ministrul.

Acesta a explicat şi că pentru recuperarea orelor pierdute va fi alocat un buget de cel puţin 200 de lei lunar, iar suma poate ajunge până la 500 de lei lunar.

Citeste si: Elevii s-ar putea întoarce în bănci din 11 ianuarie! Anunţ de la Ministerul Educaţiei

Ce a declarat Sorin Cîmpeanu

„Ordonanţa de Urgenţă 178 are prevăzut un cuantum de 200 de lei pe lună per elev, e vorba de 500 de lei pe lună, dacă o şcoală are 1000 de elevi care sunt în situaţia în care au nevoie de acţiuni remediale- şi este un exemplu deloc departe de realitate – vor fi 500.000

de lei(...) pe care Ordonanţa spune că îi poţi duce către plata utilităţilor şi către plata salariilor pentru acţiuni remediale. Eu, ca ministru, insist la construcţia bugetului să crească costul standard per elev destinat cheltuielilor materiale, unde intră utilităţile şi să degrevăm aceste sume de cheltuielile materiale, să meargă totul către plata profesorilor către acţiuni remediale”, a explicat ministrul.

Citeste si: VIDEO- Școlile din București, scenariul roșu. Părinți disperați

sorin cîmpeanu cursuri pierdute elevi
Ce se va întâmpla cu toate cursurile pierdute de elevi - anunțul ministrului Educației.[Sursa foto: google]

Întrebat dacă se ia în calcul posibilitatea să se facă şcoală şi

în vară, Sorin Cîmpeanu a răspuns că obiectivul ministerului, dar şi al sindicatelor, profesorilor, părinţilor şi studenţilor şi elevilor este ca examenele să aibă loc la datele planificate, cu prezenţă fizică.
Anterior, ministrul Educaţiei Naţionale Sorin Cimpeanu a anunţat că cele mai recente raportări arată faptul că sute de mii de elevi nu au avut acces la şcoala online, fie pentru că nu au mijloace informatice, fie din cauză că nu au conexiune la internet.
El afirmat că profesorii vor primi bani pentru a participa la „acţiuni remediale”, în funcţie de volumul orelor la care vor participa.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Care este greșeala pe care toți șoferii o fac? Ordinea trecerii în intersecție Care este greșeala pe care toți șoferii o fac? Ordinea trecerii în intersecție
spotmedia.ro
Confruntarea dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban, dinamita care aruncă în aer... Confruntarea dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban, dinamita care aruncă în aer susținerea publică a liberalilor
spotmedia.ro
Direcțiile de sănătate publică, învinse de pandemie. Au ratat testarea, informarea... Direcțiile de sănătate publică, învinse de pandemie. Au ratat testarea, informarea oamenilor și raportarea deceselor
b1.ro
Ce a găsit o femeie pe plaja Debarcader, din Eforie Nord. A mers imediat la Poliție! Ce a găsit o femeie pe plaja Debarcader, din Eforie Nord. A mers imediat la Poliție!
infoactual.ro
A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia! A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia!
infoactual.ro
Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă” Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si