Sorin Cîmpeanu: „Dacă elevul prezintă simptome şi nu vine la şcoală nu se pun absenţe”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că adeverinţele medicale ale elevilor vor fi luate în considerare şi în format electronic şi a cerut ca aceştia şi părinţii lor să nu fie trimişi după alte documente medicale, fiind valabile cele emise pentru primul semestru. Cîmpeanu a precizat că, dacă elevii prezinte simptome de Covid-19 şi nu vin la şcoală, atunci acestora nu le vor fi puse absenţe.

Author: Georgiana Balaban joi 04 februarie 2021 , 16:34

sorin cîmpeanu despre elevii absenți la școală
Ministrul Educației - Sorin Cîmpeanu.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Am anunţat deja de ieri, nu ştiu dacă face obiectul unui ordin de ministru, dar ca să vorbim toţi acelaşi lucru, adeverinţele medicale eliberate cu privire la vulnerabilităţile elevilor care le împiedică prezenţa fizică în şcoală în primul semestru rămân valabile.

Nu trimiteţi copiii, părinţii pentru alte adeverinţe. Dacă acele adeverinţe au fost eliberate, spre exemplu, pe baza unei boli cronice, diabet, din păcate nu s-a vindecat de diabet între primul şi cel de-al doilea semestru. Nici elevul şi nici cadrul didactic. Deci adeverinţele pe primul semestru rămân valabile. O să introducem un articol conform căruia se vor lua în considerare adeverinţele în format electronic”, a declarat Sorin Cîmpeanu, joi, în videoconferinţa cu inspectorii şcolari.

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat cum vor fi așezați elevii în bănci de luni. Ce se întâmplă dacă un copil este infectat cu Sars-Cov-2

El a mai afirmat că, dacă elevii prezintă simptome de Covid-19, nu vin la şcoală şi nu le vor fi puse absenţe."Poate ar trebui mai clar precizate acele situaţii în care dacă elevul prezintă simptome recomandarea să fie inclusiv la nivelul ordinului de ministru comun mai clar, de a nu se prezenta în colectivitate. De asemenea, cred că este bine să precizăm că în situaţia în care prezintă simptome, nu se prezintă la şcoală, nu se pun absenţe sau absenţele sunt motivate”, a explicat ministrul Educaţiei.

Reguli stricte, în școli, de luni 8 februarie 2021

sorin cîmpeanu despre elevii absenți la școală
Sorin Cîmpeanu - ministrul Educației.[Sursa foto: google]


Elevii şi profesorii vor purta permanent masca în şcoală, circuite speciale de deplasare în interiorul unităţii de învăţământ, ore decalate de începere a cursurilor, supraveghere a elevilor în pauze pentru a respecta distanţarea socială, distanţa între elevi în sala de curs va trebuie să fie de un metru, iar dacă acest lucru nu e posibil, mobilierul să fie dispus astfe încât distanţa să fie cât mai mare, acces interzis în şcoală pentru persoanele străine, aplicarea principiului "1 clasă de elevi= 1 sală", sunt măsurile propuse de Ministerul Educaţiei în proiectul de ordin pentru organizarea activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Citeste si: Se deschid școlile de luni, 8 februarie 2021! Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohannis

Documentul urmează să fie validat de Ministerul Sănătăţii.

Citeste si: Ministrul Educației, declarații de ultimă oră: ”Profesorii vor fi motivați financiar să recupereze orele”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si