Sorin Cîmpeanu, discuții cu miniștrii educației din Uniunea Europeană

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, a participat, vineri, la reuniunea informală a miniştrilor educaţiei din Uniunea Europeană, unde a discutat despre necesitatea limitării şi recuperării pierderilor cauzate de învăţarea în mediul online.

Alina Raducu, vineri 19 februarie 2021 , 19:37

Sorin Cîmpeanu, discuții cu miniștrii educației din Uniunea Europeană
Sorin Cîmpeanu, discuții cu miniștrii educației din Uniunea Europeană
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Astăzi, 19 februarie 2021, ministrul educaţiei Sorin Mihai Cîmpeanu a participat la reuniunea informală a miniştrilor educaţiei din Uniunea Europeană, organizată în format videoconferinţă. În cadrul reuniunii organizate sub egida Preşedinţiei portugheze a Consiliului Uniunii Europene, miniştrii educaţiei din statele membre au participat la dezbaterea publică pe tema «Echitate şi incluziune în educaţie şi formare în vederea promovării succesului educaţional pentru toţi»”,

a transmis, vineri seară, Ministerul Educaţiei.

Ce măsuri a propus Ministrul Educației cu privire la elevii din România?

Sursa citată a mai menționat că, în intervenţia sa, ministrul Educaţiei ”a subliniat necesitatea unor măsuri urgente în vederea limitării şi recuperării pierderilor cauzate de învăţarea online, beneficiile oferite de un start solid în viaţă prin generalizarea educaţiei timpurii şi încurajarea competenţelor socio-emoţionale încă de la cele mai fragede vârste, precum şi importanţa incluziunii prin asigurarea de şanse egale elevilor cu nevoi speciale”.

”În acest context a subliniat că România are o experienţă relevantă în selectarea proiectelor Erasmus+ care au avut ca tematică incluziunea sau care au vizat participarea persoanelor cu oportunităţi reduse. Ministrul Educaţiei s-a referit, de asemenea, la Cadrul de cooperare strategică în educaţie şi formare profesională, recent adoptat, care va sprijini schimbul de bune practici între statele membre”, a mai transmis Ministerul.

Citeste si: Tot mai multe şcoli închise din cauza COVID-19


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
SURVIVOR ROmania 2021. Zannidache, detalii in premiera despre relatia cu Ana Porgras!... SURVIVOR ROmania 2021. Zannidache, detalii in premiera despre relatia cu Ana Porgras! Starlin si Jador s-au incaierat in timpul Jocului de Recompensa! Cine i-a despartit?
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Lidl şi-a luat clienţii prin surprindere: "Lidl Tour îşi încheie activitatea în... Lidl şi-a luat clienţii prin surprindere: "Lidl Tour îşi încheie activitatea în România"
monitorulcj.ro
Incendiu la Spitalul din Câmpia Turzii! Pompierii intervin de urgență Incendiu la Spitalul din Câmpia Turzii! Pompierii intervin de urgență
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
infoactual.ro
Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!” Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si