Se deschid sau nu universitățile din România?! Anunțul făcut de ministrul Educației

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că sunt universităţi care vor să înceapă semestrul al doilea cu prezenţă fizică alternativă a studenţilor, însă problema cea mare este în căminele studenţeşti, unde tinerii sunt mai greu de supravegheat dacă respectă regulile de protecţie sanitară.

Author: Georgiana Balaban luni 15 februarie 2021 , 07:51

când se redeschid facultățile
Sorin Cîmpeanu - ministrul Educației.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că sunt universităţi care vor să înceapă semestrul al doilea cu prezenţă fizică alternativă a studenţilor, însă problema cea mare este în căminele studenţeşti, unde tinerii sunt mai greu de supravegheat dacă respectă regulile de protecţie sanitară.

"Studenţii au voie să meargă la universităţi, dar decizia aparţine fiecărei universităţi. Să îşi întrebe conducerile universităţilor lor. Dacă mă întrebaţi pe mine, pentru că am o oarecare experienţă de rector, pot să vă spun că problema nu este prezenţa studenţilor în amfiteatre, săli de curs, laboratoare, problema este prezenţa studenţilor în căminele studenţeşti, acolo unde, cu toţii ştim, este mult mai greu de păstrat...”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, duminică seara, la Antena 3.

Citeste si: Se deschid școlile de luni, 8 februarie 2021! Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohannis

Ministrul a explicat că sunt multe universităţi care doresc să introducă prezenţa fizică a studenţilor, în mod alternativ.

Declarațiile lui Sorin Cîmpeanu în privința redeschiderii facultăților

când se redeschid facultățile
Sorin Cîmpeanu a vorbit despre redeschiderea universităților din România.[Sursa foto: google]


"Sunt multe universităţi care se pregătesc deja să ia decizia de prezenţă fizică alternativă a studenţilor. Asta înseamnă că sunt universităţi care organizează partea de curs online, iar partea de laboratoare, lucrări practice, proiecte, cu prezenţă fizică. E importantă această alternanţă pentru a reduce la jumătate numărul de studenţi din fiecare cămin. Semestrul are 14 săptămâni şi pot veni 7 săptămâni prezenţă online, alte 7 săptămâni prezenţă fizică, după care cealaltă jumătate revine cu prezenţă fizică. Cei care au fost cu prezenţă fizică, trec în online. Acesta este sistemul pe care multe universităţi îl vor propune. Rugămintea mea a fost, către colegii rectori, de a anunţa cu cel puţin o săptămână înainte modul în care va începe semestrul doi pentru ca studenţii să aibă timp, mulţi vin din ţară”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Ministrul Educației: „Simulările sunt mai importante în acest an mai mult decât oricând”

Cîmpeanu a precizat că semestrul al doilea începe în una-două săptămâni, în cele mai multe universităţi.

Citeste si: Elevii intră în vacanță pentru o săptămână! Începând cu 8 februarie va fi anunțat cum se vor desfășura orele

"Data de începere în semestrul al doilea diferă de la o universitate la alta, până acum a început la o singură universitate, UMF din Târgu Mureş. Cele mai multe încep în 1-2 săptămâni semestrul al doilea”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si